Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 2 diğer muhatap daha

Makineler insan yaşamının her anına sızmış durumda. Bu durum biyoenerjimizi kullanmamızı engelliyor, bizi tembelleştiriyor, sağlığımızı bozuyor. Motorlu taşıtların yoğun kullanımı doğayı ve insan sağlığını tehdit ediyor, şehir içi trafik durma noktasına geliyor. Kaldırımlarda toz dumandan yürümek zorlaşıyor.

Bogota Belediye Başkanı "Gelişmiş ülke, fakirlerin araba sahibi olduğu bir yer değil, zenginlerin toplu taşıma araçlarını kullandığı yerdir” derken bisikleti unutmuş. Biz ekleyelim.

Gelişmiş Avrupa şehirlerinde şehir içi trafiğinde bisiklet yollarına apayrı önem verildiği ortadadır. Şehirde bisiklet kullanımı trafiği rahatlatırken insan sağlığını da koruyor. Türkiye şehirleri özellikle de Adana henüz bu perspektiften hayli uzakta görünüyor. Bizde bisiklet kullanmak, çocuklar için oyun ya da spor amaçlı bir uğraşı olarak görülüyor. Bu yüzden belediyelerimiz, bir gezi parkuru veya park, bahçe yakınına bisiklet yolu koyarak konunun gündelik ulaşım gibi önemli bir kısmını göz ardı etmiş oluyor.

İstanbul, Kayseri, Eskişehir gibi nispeten gelişmiş belediyeler yavaş yavaş bu eksiği fark ediyor. Örneğin Kayseri Belediyesi, halkına şehir içi kullanıma uygun bisikletler satın alabiliyor,bu amaçla bisiklet yolları yapabiliyor. Çevrecilerin mücadelesi sonucunda Çevre Kanunu’nda yapılan bir değişiklikle 18. Madde kapsamında bisiklet yollarının kent imar planına işlenmesi durumunda, planda yer alan projelerin Bakanlıkça desteklenmesini sağlandı. Buna göre, bisiklet yollarının yapım masraflarının %45’i devlet tarafından karşılanıyor.

Ortada devletin açık desteği de varken bizler, Adana’nın çevreci, duyarlı insanları olarak Adana belediyelerine sesleniyoruz: Şehrimizde sadece parklarda değil ulaşımda kullanılmak üzere motorlu taşıtların tehdidinden uzak güvenli bisiklet yollarının yapılmasını istiyoruz.

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı
  • Seyhan Belediyesi
  • Çukurova Belediyesi

ADANA ÇEVRE PLATFORMU ADANA ÇEVRE PLATFORMU bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 833 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün ADANA ÇEVRE PLATFORMU imzanı bekliyor!

ADANA ÇEVRE PLATFORMU ADANA ÇEVRE PLATFORMU bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ADANA'DA ŞEHİR İÇİ ULAŞIM ODAKLI GÜVENLİ BİSİKLET YOLLARI YAPILMASINI İSTİYORUZ.». ADANA ÇEVRE PLATFORMU ve imza atan diğer 832 kişiye katıl.