Dolmuş ve Özel Halk Otobüsleri Çarşı Dışına Çıkarılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Yaklaşık 2.5 milyonluk nüfusa sahip olan Adana'nın çarşı bölgesinde trafik, giderek daha büyük bir sorun haline gelmektedir. Bunun için yapılan çeşitli müdahaleler olsa da, bu müdahaleler yetersiz kalmış, trafik problemi olduğu gibi kalmıştır. Yeterince kalabalık olan çarşı trafiği, toplu taşıma araçlarının bu bölgeye yoğun giriş çıkış yapmasıyla daha da karmaşıklaşmaktadır.

Var olan trafik probleminin yanında; toplu taşıma araçları şoförlerinin bir çoğunun kaba ve saygısız davranışları da Adanalıların en çok şikayet ettiği konuların başında gelmektedir. Raylı sistemin kent merkezine halen getirilmemiş olması ve kentin trafik düzeninde bugüne kadar dolmuş ile özel halk otobüsü esnafının sözünden bir türlü çıkılamamış olması yüzünden, Adana'da toplu taşıma da tıpkı trafik gibi büyük bir problem halinde varlığını sürdürmektedir.

Dolmuş ve özel halk otobüsleri Adana için yetersiz durumdadır. Toplu taşımada öncelikle çarşı bölgesinden başlamak üzere raylı sistemler hayata geçirilmeli ve dolmuş ile özel halk otobüsleri, merkezin dışında belirlenecek noktalarda yolcularını indirip bindirerek güzergahlarına devam etmeli, çarşı içine girmemelidir.

Bugün Güzel imzanı bekliyor!

Güzel Adana bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adana Büyükşehir Belediye Başkanı: Hüseyin Sözlü: Dolmuş ve Özel Halk Otobüsleri Çarşı Dışına Çıkarılsın». Güzel ve imza atan diğer 95 kişiye katıl.