Fazıl Say'a Adana'dan destek

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say kendisine uygulanan ambargoya sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Ünlü piyanist sosyal medya hesabında şu sözleri paylaştı;  “Öncelikle, yazacaklarım tamamen şahsi konular değildir. Önümüzdeki aylarda tepeden tırnağa görüşmeler gerçekleştireceğim, Önümdeki engelleri, ön yargıları, yanlış algıları yok etmek istiyorum. Memleketimi çok seven bir insanım ve sanatımı tüm dünyada olduğu gibi kendi ülkemde de icra etmek istiyorum. Benim konserlerimin sadece bir kaçı belediyeler ile… Önce bu sayının artmasını, bu ilişkinin doğmasını, halkla buluşmalarımızda, belediyelerin desteğinin artmasına çalışacağım… Bu sayı artmalıdır… Bu ön yargı kırılmalıdır. Fazıl Say da bir Türk vatandaşıdır, benimle bir konser için çalışan bir belediye suç mu işlemiş olur, lütfen, bu yanlışlardan dönelim. Sonra üniversitelerde tekrar konserler vereyim istiyorum, yıllardır davet edilmiyorum, gençlerle buluşamıyorum, bu kapıların da ardına kadar açılması için gayret edeceğim. Şansımı tekrar ve tekrar deneyeceğim”

Bizlerde yakınımızdaki bu hazinenin kıymetini bilmeli ve bunun için desteklerimizi göstermeliyiz.

Adanalılar olarak gerek belediyelerimizle gerek ise vatandaşlarımız ile kolkola vererek sanatı ve sanatçıyı desteklemeliyiz. Sanatçımıza kıymetini bildiğimizi ve yanında sanatını desteklediğimizi göstermeliyiz.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e sesimizi duyurmalıyız. Birbirinden güçlü belediyelerimizin birbirinden güzel salonlarının kapılarının dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’a açık olduğunu göstermeliyiz.

Sizlerde bizimle aynı görüşü paylaşıyorsanız lütfen desteklerinizi esirgemeyin.

Bugün Sanat imzanı bekliyor!

Sanat Adana bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adana Çukurova Belediyesi: Fazıl Say'a Adana'dan destek». Sanat ve imza atan diğer 8 kişiye katıl.