PARTİ LİDERLERİNE TV'DE AÇIK OTURUM ÇAĞRISI

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

PARTİ LİDERİNE TV'DE AÇIK OTURUM ÇAĞRISI

Seçimler ve Referanduma gidilirken Demokrasi ve Halkın bilgilenme Hakkına saygı gösterilmesi gerekir.

Parti liderleri ve partilerin diğerlerinden yalıtılmış toplantı ve Mitingleriyle tek başlarına katıldıkları TV programları seçmenin bilgilenme hakkını yeterince sağlayamamaktadır.
Seçmenin tek taraflı propagandanın etkisinde kalmaması da çok önemlidir. Parti liderleri ve yetkililerinin yalnız başına TV programları yapması; zamanımızdaki TV propagandalarının mali bütçelerle yapıldığı hesaba katıldığında partiler arasında ekonomik eşitsizliğe de sebep olmaktadır.

Tek olarak, yanlı ve tek başına TV programlarının yapılması toplumun içinde bulunduğu Kamplaşma Psikolojisini daha da artırmaktadır. Bu olumsuz toplum psikolojisinin de olumluluğa dönüşerek hoşgörü ve diyaloğun ortaya çıkması; Yapılacak Referandum seçiminden çok daha önemli olarak, çok daha büyük toplumsal ve siyasi faydalar elde edilmesini sağlayacaktır. Gidilen seçimin toplumun uzlaşmasıyla ortaya çıkması gereken Anayasa değişikliğini konu aldığı düşünüldüğünde bu durum, çok daha fazla önem ve kıymet arz etmektedir.

Ana maddeleriyle saydığımız bütün bu unsurların sağlanması adına yapılacak TV Açık oturumu; en çok da; Sosyoloji, Psikoloji ve Siyaset Bilimlerinin ortak bilimsel taleplerine uygun olacaktır.

Seçmenin bütün tarafları bir arada diyalog ve tartışma içinde değerlendirebilmesi, yine seçmenin kendi kararını tam ve ileri Demokrasi içinde ve Özgür biçimde almasını sağlayacaktır.

OHAL şartları sebebiyle partilerin propaganda ve vatandaşı bilgilendirme işlevinin çok sınırlandığı da düşünülürse, Parti Liderlerinin katılacağı TV Açık oturumu daha da farklı bir önem kazanmaktadır. TV Açık oturumu yapılması, Referandum sonucunda tam ve özgür seçmen iradesi ve kararının ortaya çıkmasına çok büyük katkı yapacaktır.

Yıllardır yapılmayan TV Açık oturumu aslında yakın geçmişimizin defalarca uygulanan önemli siyasi geleneklerimizdendir. Bu önemli siyasi geleneğimizi tekrar canlandırmak için bu Referandum önemli bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.

Kamplaşmaya ve gerginliğe hızla yönelen toplumsal yapımız böylece siyasi ve sosyal hoşgörü ve yumuşamayı sağlayabilmek için çok değerli bir adım atılacaktır.
Bunun için çağrımız bütün siyasi parti genel başkanlarına, üst ve orta seviyeden bütün Anadolu, taşra, il ve ilçelerine kadar bütün yöneticileri ve üyelerinedir...

Parti teşkilatlarını ve Genel Başkanlarını harekete geçirecek en önemli değer, kıymet ve itici motor güç ise sizlerin, tek tek imzalarının sonucunda ulaşacağımız MİLYONLARCA İMZA olacaktır. Muhatabımız bütün partilerin Genel Başkanlarıdır. Referanduma 3 gün kala; 3 grup halinde üç günün akşamı herhangi bir TV kanalında veya ortak TV yayınıyla Açık oturumlar yapılabilir.

Parti Genel Başkanlarının davetimize karşılık vermesine göre genellikle en fazla oyu alan beş partinin katılımıyla da tek bir açıkoturum yapılabilir. Eğer son üç gün içinde ve 15-14-13 Nisan 2017 tarihlerinde üç ayrı grup halinde yapılma ihtimali zorlaşır ise; Açıkoturum tek günde ve en az beş parti Lideri veya görevlendirilecek bir yetkilisi tarafından da yapılabilir.

Siyasi geleneğimizin eğlenceli ve neşeyle organize edilen Açıkoturumu yeniden yaşatabilmek sizlerin ve büyük bir hızla duyuracağınız arkadaş çevrenizin katkısıyla başarıya ulaşacaktır.

Bütün seçmen vatandaşlarımızın bu konuda büyük bir destek verecekleri inancı ve umuduyla herkese selamlarımızı ve sevgilerimizi sunuyoruz…

Fethi AKAR-Muhsin YILMAZÇOBAN 31.03.2017

Bugün fethi imzanı bekliyor!

fethi akar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adalet ve Kalkınma Partisi akparti@akparti.org.tr bilgi@akparti.org.tr : PARTİ LİDERLERİNE TV'DE AÇIK OTURUM ÇAĞRISI». fethi ve imza atan diğer 37 kişiye katıl.