0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Çocuk istismarı bir çocuğa bir yetişkin tarafından fiziksel ya da psikolojik olarak kötü davranılmasıdır. Ayrıca çocuklara kötü muamele, çocuk istismarı ve ihmali ile çoğu zaman aynı anlama gelir.Kız ve erkek çocuklar her yaşta, her mahalle ve cemiyette cinsel istismara maruz kalabilmektedirler. Cinsel istismarcılar, eğitim seviyesi, inancı, dini ve sosyal statüsü, sosyo-ekonomik durumu, yaşı, evli ya da bekar oluşu, çocuk ile akrabalık ya da yakınlık durumuna bakılmaksızın her seviyeden insanlar olabilmektedir. Ve en önemlisi onlar sizin kendilerinden bu davranışı ummayacağınızdan emin olacak şekilde bilgili, bilinçli ve planlı olarak eylemlerini yürütürler.

Değerli anneler-babalar, kültürümüzden kaynaklı genellikle cinsiyet ve cinsel konularda konuşmaya karşı mesafeliyiz. Dolayısı ile bu konuları konuşmak birçoğumuzda gerilime sebep olabilmekte, böylece özellikle çocuklarımızla bu konuları konuşmaya karşı direncimizden kaynaklı genellikle konuşmamakta, konuşacak olduğumuzda da genellikle geçiştirmeyi tercih etmekteyiz. Buna rağmen bütün çocuklar er ya da geç bir şekilde bu konuları öğrenmektedir ama olması gerektiği gibi değil.

Siz anne-babalar bu konuları çocuklarına doğru bir şekilde öğretemediğiniz sürece çocuğunuz bu konuları başkalarından sizin istemediğiniz biçimde öğrenecektir. Daha da önemlisi kendisini savunmasız ve çaresiz bulacağı bu öğrenme sürecinde direncinizden kaynaklı çocukta utanç ve korku gelişeceğinden belki de çocuğunuz yıllarca cinsel istismara maruz kalacaktır. Bu sebeplerden çocuğunuzu cinsiyet ve cinsellik konularında bilimin ışığında aydınlatmanızı, eğer kendi kaynaklarınızla yapamıyorsanız profesyonel yardım almanızı öneririz.

Bugün Nursel imzanı bekliyor!

Nursel Gürel bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adalet sarayı : Çoçuk İhmalini Ve İstismarını Önlemek Elimizde ! Sessiz Kalma, Suça Ortak Olma !». Nursel ve imza atan diğer 10 kişiye katıl.