Nadira Kadirova'nın şüpheli ölümü araştırılsın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Yaşadığımız şu günlerde toplum adına acı verici olaylar o kadar fazla meydana geliyor ki bunlar artık günlük hayatımızın rutinlerine döndüler. Konuşulacak onlarcası arasında belki de en çok zaman alacak olan konu bitmek tükenmek bilmeyen ‘kadına şiddet, tecavüz, kadın cinayeti’  konuları. Biz ise aralarından en vahşice olanları seçip, bir süre gündem yapıp tüm öfkemizi boşaltıyoruz. ‘İdam!’ diyoruz, ‘Hadım’ diyoruz, öfkeli gözyaşlarımızı sosyal medyanın tüm mecralarında bol bol akıtıyoruz. Fakat paylaş butonuna basmamızla beraber tüm öfkemiz, kinimiz ve coşkumuz parmaklarımızın ucundan akıp gidiyor.

Peki vahşet seviyesi vicdanımızın yüksek duvarlarını aşamadığı için mi sosyal medya gündemine düşememiş cinayetleri konuşmuyoruz, yoksa artık tamamıyla alıştık ve durum bundan mı ibaret?

23 Eylül günü bir milletvekilinin evinde, 23 yaşında bir genç kız öldü. İsmi Nadira Kadirova. Özbekistan’dan gelmiş bir genç kız. Adına intihar denildi fakat vicdanları rahatlatan bir inceleme yapılmadı. Şüpheli ölümün gerçekleştiği evin bir MİLLETVEKİLİ evi olması ya da ölen kadının ÖZBEKİSTANLI olması mı bu ölümün konuşulmasının önüne geçiyor bilinmez ama böyle kalmamalı. Sadece gündem olabilen cinayetlerde adı geçen faillerin cezalandırılması zaten toplumun vicdanında derin çatlaklar oluşturmaktadır. NADİRA KADİROVA’NIN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ ARAŞTIRILMALI VE ARDINDAKİ GERÇEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKARILMALIDIR!