Kampanya Kapatıldı

ADALET MEZUNLARI ADALET İSTİYOR

Bu kampanya 155 destekçi ulaştı

Türkiye'de 66 üniversitede ve 161 lisede adalet bölümü bulunmakta.  Bugün 150 binin üzerinde adalet mezunu var buna rağmen Adalet Bakanlığı eğitimli olan bölüm mezunlarının işe almak yerine bölüm ayırmaksızın memur ve personel alımı yapıyor.Ayrıca, adalet mezunlarına mülakatlarda öncelik verilmesi için çıkarılan yönetmeliğe de birçok adliye uymuyor.Adalet Bakanlığının, kendi Bakanlığıyla ilgili bölüm mezunlarına öncelik vermesi, herkes her işi yapar yaklaşımını artık terk etmesi gerekiyor. Adalet mezunları olarak 2 yıl boyunca hukuk eğitımı aldık, ve birçok bölümde oldugu gıbı kendi alanımıza sadece adalet bölümünün ataması yapılmasını ayrıca bize verilen sozde olan öncelik hakkını degil direk bu hakkin sadece bizde olmasini istiyoruz. Adalet mezunlarinin girdigi hakli ve adaletli bir Mulhakat sisteminin uygulanmasini yada sadece merkezi atama ile adaletcilerin alinmasi gerekiyor. Adalet mezunlarinin sadece adliyelere basvurma imkani oluyor diger bolumlerin genis bir is alani varken adalet mezunlari haksizlikla acikta kaliyor yuksek puan alip adalet mezunu olanlar adliyelerde ise giremezken daha dusuk puanlarla diger bolumler aliniyor. ayrica buro yonetimi kadrosuna da dahil edilmek istiyoruz!! Bu sene  adalet mezunlari 5000 kadro istiyor ve ilk once adaletcilerin alinmasini istiyor!! Haksizligin olmayacagi 5000 kadro!

Bugün Buket imzanı bekliyor!

Buket mercan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «adalet bakanligi: ADALET MEZUNLARI ADALET İSTİYOR». Buket ve imza atan diğer 154 kişiye katıl.