ANKARA İCRA MÜDÜRLÜKLERİNDE AVUKAT KATİPLERİ MAĞDUR

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Ankara İcra Müdürlüklerinde avukat katipleri dairelere alınmadığı için işlemlerini yapamamaktadırlar. Süreli işler başta olmak üzere tüm işlemler gecikmektedir. Aynı zamanda tüm avukat katipleri işsiz kalma riski altındadır.

İcra dairelerinde hukuki işlemler sağlıklı bir şekilde ilerlemiyor. Herkes kapıda kuyruk oluyor. Ne yapılan tebligatlardan ne yapılan işlemlerden haberdar olamıyoruz. Taleplerimizi açıyoruz ancak dosyanın akıbetinden haberdar olamıyoruz. Daha öncesinde her işlemi avukat katipleri yürütürdü. Şimdi avukat katipleri daireye alınmadığından işlemler gecikmektedir.

Ankara Barosu tarafından avukat katiplerine seminer yapılıyor ve bunun sonunda adliyede kullanmaları için baro kartlar veriliyor. Bu uygulama başlamadan önce avukat katipleri baro tarafından aldıkları kartlar ile içeri girerek işlem yapabiliyorlardı. Ancak şimdi alınan seminerler ve kartların da bir hükmü kalmadı.

20-30 yılını bu meslek ile geçiren insanları var ve şimdi işsiz kalma riski altındalar, bugün işsiz kalma durumunda başka bir meslek edinmeleri mümkün değil.

Avukat katiplerinin büyük çoğunluğu Adalet Meslek Lisesi ya da Adalet Meslek Yüksekokulu mezunu. İş alanları kısıtlı başka meslekleri yok ve bu uygulamanın devamında işsiz kalacaklar.

Bugün Aslı Dilara imzanı bekliyor!

Aslı Dilara Yılmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ADALET BAKANLIĞI: ANKARA İCRA MÜDÜRLÜKLERİNDE AVUKAT KATİPLERİ MAĞDUR». Aslı Dilara ve imza atan diğer 505 kişiye katıl.