Adalet

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Bu hikayeyi lütfen sonuna  kadar okuyunuz Adalete inancınız saygıniz varsa gereğini yapacağiniza eminim.

24 Eylül 2016'da rahmetli kardeşim Bülent Koçak'ı psikolojik rahatsızlık nedeniyle Manisa Ruh ve Sinir Sağlıgı hastahanesine yapılan tetkikler ve kontroller dahilinde bedenen sağlam bir şekilde abisi  olarak (Deniz Koçak) tedavi amaçlı yatırdım.26 Eylül 2016 Pazartesi günü Annem (Gönül Koçak) kardeşimi ziyarete gittiğinde  yetkileri olmaksızın 2 saat göstermemiş oyalamişlardır.Sonunda Anneme kardeşimi göstereceklerini fakat öncesinde tedavisinde uygulanacak olan Elektro Konvülsif Tedavi  Ekt (şok tedavisi) için benim bilgim haricinde belge imzalattiktan sonra kardeşimi iyice bitkin bir şekilde teslim almiştır.Bir kaç saat geçmeden akşamına ölüm haberini bizzat hastahaneden beni aramalariyla ve soğuk kanlı konuşmalarıyla aldım.Akşamında cenazeyi almaya gittiğimizde ilk önce vereceklerini sonrasında ertesi gün heyetin toplanmasindan sonra vereceklerini söylediler.Sabahında cenazeyi almaya giden abim(Barış Koçak) 'a ve akrabalarıma sözde Savcı olarak tanittıkları kişi Savcı değilmiş bize oscarlık bi performans sergilemişler . Olay gecesi polisin savcının hiç biŕ seyden haberi yoktur.Otopsi raporuda kalp krizinden vefat ettiği yaziyordu.19 yaşında bir genç 2 gün kalp grafisi çekildiğinde sağlamken neden ölsün ? Otopsinin ardindan  cenazemizi aldık ve defnettik.Cenaze sırasında tesadüfen tanıştığımız (Gökçe Rodop) Avukatımızla hukuki sürece başladık.Biz adımız gibi biliyoruz ihmal olduğunu ya  adalete de inancımiz var bekliyoruz işte..3 ay sonra Izmir Adli Otopsi Daire Başkanlığından aldığımız rapora göre ölüm sebebinin açıklanamadığı detaylı inceleme için İstanbula gönderileceği yazıyordu.3 Ocak 2017'de örnekler İstanbula ulaşıp eksik evrak sebebiyle tahkikat savcımız (Hüseyin Yayla)'ya ulaştığını geçenlerde telefon açarak kendimiz öğrendik.Avukatımızın bu durumdan haberi yok, 2 aydır dosya manisa Adliyesinde evrakların tamamlanması için bekletiliyormuş.Neticede Devlet kurumu hakkında dava açıyoruz olacak o kadar demi çok normal..Devlet kurumu demişken her yerde kameralar var haliyle şu ana kadar tamamını izlemedik pardon izleyemedik.İzlediğimiz 1 saat kadar süre zarfında kardeşimi gözetim odasına götürüyorlar adı üstünde gözetim odası olmasına rağmen kimse başında durmuyor  gözetlemiyor resmen ölüme terkediliyor.Olaya ilk müdahale eden sağlık personelinden aldığımız bilgi doğrultusunda müdahaleye başlayamadan ölüm gerçekleşmiş, dil geriye kaçmış ve kan damardan çekilmiştir.Söylediklerimin aksini iddia eden varsa hakkımda suç duyurusunda bulunabilir.Allah göstermesin bu hastaliğin beni bulmaz düşüncesine kapilmayınız lütfen düşmez kalkmaz bir Allahtir.Sizin başınıza gelmez belki de çoluk çocuğunuzun başina gelebilir.Bizim hastahaneyle hiç bir alıp veremediğimiz yok neticede sağlık kuruluşu ama kardeşimin vefatında ihmal olduğu aşikar.Olayda adları gizli tutulan kişilerin Adalet karşisinda Hakim ve savcilarin huzurunda bizlere hesap vermelerini görevlerinden alınmalarıni ve cezalarını çekmelerini talep ediyoruz..

Bir zulmü engelleyemiyorsaniz en azından onu herkese duyurun demiş zamaninda Peygamberimizin damadı Hz. Ali.

Başka bülentler ölmemesi için başka Analar ağlamaması için adalet için lütfen sessiz kalmayın...

Okuduğunuz için teşekkür ederim saygılarımla, sağlıcakla.

Bugün deniz imzanı bekliyor!

deniz koçak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adalet Bakanlıği ve Sağlık Bakanlığı: Adalet». deniz ve imza atan diğer 462 kişiye katıl.