Yargılamaya ara verilsin, 3 hafta tebligat gönderilmesin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Adalet Bakanligi tarafına Ayça Sinem Kulaksız bu kampanyayı başlattı

Merhaba,

Amacım korku ve panik havası yaratmak değil. Ancak adliyeler çok sayıda bilirkişi,memur,stajyer,avukat, hakim ve vatandaşın bir araya geldiği lokasyonlar.Adliyelerde duruşma salonları, koridorlar vb gibi ortak alanların havalandırmaları çok sıkıntılı.Hakimlerin geneli de yaş itibariyle risk grubunda.Yargılamaya ara verilmeli yoksa adliyelerden başlayacak bir salgının önüne geçilemez.Avukatlar olarak evden çalışalım diyoruz ancak bu sefer fiziken gönderilen tebligatların ulaştırılması sıkıntısı gündeme geliyor. Tebligatlar ise zaten taşıyıcılık anlamında geldiği sinsileyi düşünürseniz çok riskli.Hak kaybı olmaması adına en azından 3 hafta yargılamalar durdurulsun ve tebligatlar ertelensin.Bu durum yargılamaları uzatmaz aksine bu 3 haftada birçok hakim çok uzun süredir elinde olan ve iş yoğunluğu sebebiyle bakamadıkları dosyalarını karara çıkartmak için çalışır, bilirkişiler ellerindeki dosyaları bitirir ve temizler,avukatlar işlerini toparlar. Yani aslında bu 3 hafta temas edilmeden sadece izole şekilde çalışmak için kullanılırsa hem salgının önüne geçilir hem de duruşmalardan iş takvimi yoğun olan her adli personel işlerini toplar ve yargılama 3 hafta sonra kaldığı yerden değil hızlanarak ilerler.

Kampanyamı imzalar mısın?

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.