Trafik kazalarında yaya halindeki masum insanları öldürenlerin cezaları arttırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Emekli öğretmen babam İsmail Elverir 1 Temmuz 2019’da Antalya Konyaaltı sahil yolunda DUR levhasına uymayıp hızla karşıya geçen bir araçla sağ taraftan yine hızla gelen bir aracın çarpışarak araçlardan birinin üzerimize devrilmesi sonucu yaya haldeyken iki araç arasında ezilerek can vermiştir.Söz konusu yolda hız sınırı 40 olmasına rağmen araçlardan birinin hızının 70-80 civarı olduğu çarpışmanın şiddetinden belli olmaktadır.Diğer aracı kullanan kişi polistir, DUR levhasında durmadığı zaman bunun sonuçlarını gayet iyi bilmektedir.Buna rağmen durmamış ve suçsuz günahsız bir insanın ölümüne sebep olmuştur.Her iki tarafta da ölen yoktur,masum bir insanın ölümüne sebep oldukları yetmezmiş gibi yalan ifade verip suçu birbirlerinin üstüne atma yarışına girmişlerdir.Bir taraf olaydan birkaç gün sonra,diğer taraf da bir ay dolmadan bayram önü adli kontrolle serbest bırakılmıştır.Ama denize giden suçsuz yaya haldeki babam bir daha evine dönememiş,ölüme gitmiştir.Kazadan yaklaşık üç hafta sonra yine Antalya’da tesadüf eseri tanıştığım bir arkadaşımızın babası emekli müfettiş Niyazi Hayırlı kaldırımda yürürken DUR levhasında durmayan bir araç ve diğer taraftan hızla gelen bir aracın çarpışıp  araçlardan birinin kendisine çarpmasıyla vefat etmiştir.Olayların oluş şekli birebir aynıdır.Bizler henüz acımızı yaşayamadan babalarımızın ölümüne sebep olan trafik canavarları serbest bırakılmış ve dışarıda hayatlarına devam etmektedir.Başka masum babaların ölümüne DUR diyebilmek için bu insanların hapisle cezalandırılmasını,ehliyetlerine süresiz el konulmasını ve polis olan şahsın meslekten azledilmesini istiyoruz.