Trafik kazalarında kendi kusuruyla bir insanı öldürenler tutuklu yargılansn Cezalar artsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

23 Temmuz günü Babam Emekli Milli Eğitim Müfettişi Niyazi Hayırlı Antalya/Muratpaşa ilçesi Şirinyalı mahallesinde kaldırımda yürürken iki trafik magandası tarafından katledildi! O gün Bursa’dan Antalya’ya kendi arabasıyla dönmüştü! 546 km yolu hiç bir trafik kuralını ihlal etmeden sapasağlam gelmişti! Akşam üstü biraz yürüyüş yapmak ve ekmek almak için evden çıkmış! Bir daha eve dönmedi! Kontrolsüz kavşakta çarpışan iki araçtan biri kaldırıma çıkarak babama çarpmış! Araçlardan biri Dur! Tabelasına rağmen kontrolsüz bir şekilde kavşağa çıkıyor. Diğer araç gören herkesi şaşırtacak kadar hızlı! Kaza yerinde Fren izi bile yok! Babama çarptıktan sonra bile fren yapmamışlar! Olay yerine gelen emniyet görevlileri kamera görüntüsü yok dedi! Biz kendi imkanlarımızla etraftaki kameraları inceleyip görüntüleri bulduk! Kaza sonrası babamın kaldırıldığı hastanede ilk 24 saat içinde beyin ölümü 4. gün kesin ölümü gerçekleşiyor! Suçlulara ne mi oluyor! Savcı ADLİ KONTROL talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk ediyor! Çünkü birini öldürüp tutuklu kalmalarına gerek yok! Mahkemede savcının bu bakış açısını uygun buluyor! Babam 65 yaşındaydı. Şeker, kalp, tansiyon hiç bir sağlık problemi yoktu! 31 gün sonra oğlunun düğünü vardı! Emekli Milli Eğitim müfettişiydi aynı zamanda 20 yılı aşkın bir süredir gönüllü fahri trafik müfettişliği yapıyordu! Bizim Kıymetlimizdi! Karıncayı bile incitmez, şiir yazar, türkü söylerdi! Bir torunu vardı henüz dede dediğini duymamıştı! Geçen bayram ilk kez bizim yanımızda değildi! Onu öldüren trafik canavarları ise evde çocuklarıyla birlikteydi! Şimdi herkes taksir var çok ceza almazlar belki sadece para cezası diyor! Bu kadar kolay mı böyle ucuz mu ölmek! Olayların basında yer alması üzerine benle iletişime geçen bir çok insan oldu! Hepsi yakınlarını benzer trafik kazalarında kaybetmişler! Ebru Diker’in emekli öğretmen babası babamdan üç hafta önce Antalya’daki bir başka kontrolsüz kavşakta iki kendini bilmez sürücü yüzünden hayatını kaybetmiş! Söylememe gerek var mı bilmiyorum ölüme sebebiyet veren trafik canavarları yine evlerinde aileleri ile birlikteler! Ehliyetlerine bile en konulmadı! Başka canları yakmak! Başka yuvaları dağıtmak için trafikte seyir halindeler! Mahkeme sürecimiz yeni başlıyor! Başka babalar kaldırımda yürürken ölmesin diye! Başka yürekler böyle yanmasın diye yetkili birimleri trafik cezaları ile ilgili düzenleme yapmaya davet ediyorum! Cezalar caydırıcı olmadığı sürece ÖLÜMLER son bulmayacak!