Cinsel suçlarda infaz indirimi kabul edilemez.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Ak Parti'nin TBMM'ye sunduğu ceza infaz düzenlemesine ilişkin taslak metinde , salıverilme oranı hakkında, terör ve örgütlü suçlar ile kasten öldürme suçları, indirim dışında tutulurken; tekrar eden suçlar, uyuşturucu ticareti ve cinsel suçlardaki 4'te 3'luk salıverilme oranı 3'te 2'ye indiriliyor.

Ülkemizde kadına ya da çocuklara karşı bir çok cinsel suç eylemi gerçekleşti. Her birini yüreğimiz yanarak, üzülerek ve adaletin hakkıyla yerini bulmasını dileyerek izledik.

Cinsel suç mağdurlarının, zor zamanlar yaşadığımız şu günlerde, belki ailesinden belki komşu ya da akrabasından ya da yabancı biri olan suçlunun infaz indirimi onaylanirsa, olayı  tekrar yaşayacağı ya da güvende olmayacağı korkusuyla ne kadar zor bir durumda olacağı ve  psikolojik sıkıntılar yaşayacağı aşikardır.Hele ki suçlu mağdurun ailesinden biri ise çekeceği sıkıntılar sözlerle ifade edilemez boyutta olacaktır.Cinsel suçlara dair  ceza infaz indirimi kabul edilemez, edilmemelidir.