stajyer avukatlar

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Liselerde ve üniversitelerde staj gören her öğrenciye  devlet tarafından asgari ücretin belli bir kısmı ücret olarak ödenirken,  ayrıca hakim ve savcı adayları stajyer arkadaşlarımıza da hatrı sayılır bir ücret ödenirken neden stajyer avukatlara para ödenmiyor? Stajyer avukatları sanki daha önce o yollardan geçmemiş işveren avukatların eline neden mahkum ediyorsunuz? Adaletin sac ayaklarından olan avukatlık mesleğine başlarken adaletsizlik yaratmak, avukatlık mesleğinin onura yakışmayacak bir sorundur.

Stajyer avukata bir şey öğretmek istenmediğinden (sanki ona rakip olacakmış algısı yaratıldığından ) ve ailemde kimse avukat olmadığından bizzat bu sorunu yaşamış biri olarak mesleğin ilk yıllarında avukatlık yapmak istemedim ve sırf bu yüzden ileride avukat olacak arkadaşlar için bir nebze olsun yardımımın dokunmasını sağlamak üzere bu platforma başvurdum.

Bugün ece imzanı bekliyor!

ece ipek bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «adalet bakanlığı: stajyer avukatlar». ece ve imza atan diğer 5 kişiye katıl.