Petition Closed

T.C.

ADALET BAKANLIĞI

Personel Genel Müdürlüğüne

31/12/2013 tarihinde yayınlanan İcra Katipliği Alım İlanında, daha önceki katiplik ilanlarında rastlamadığımız "Kpss Puan Sıralaması" uygulamasına şahit olduk. Bu uygulamanın yalnızca İcra Katipliği Sınavına yönelik olduğunu düşünerek Zabıt Katipliği İlanını beklemeye koyulduk. Ancak son zamanlarda çeşitli çevrelerden edindiğimiz söylentilere göre,bu uygulamanın alım ilanının yıl içinde açıklanması muhtemel olan Zabıt Katipliği sınavında da uygulanacağı yönündedir.

Sınava başvuru yapan ve girmeye hak kazanan adayların bir kısmının kendisini denemek amaçlı sınava girdiği veya söz konusu listeye girmeyi başarıp sınava gitmediği düşünülürse; söylentilerin doğru olması durumunda, geçmişte KPSS 70 puan şartı ile sınava hazırlanan, katiplik için emek veren on binlerce insanın mağdur olacağını belirtmek istiyoruz.Böyle bir şey düşünülüyorsa, katiplik adayları olarak, bu uygulamanın en azından KPSS 2014’den sonra olmasını, katip adaylarının bunun bilincinde olarak KPSS 2014’e girmesini ve böylelikle tüm sorumluluğun katip adaylarına, yani bizlere bırakılmasını umut ediyoruz.

Gerekli hassasiyetin bakanlık makamınca gösterileceğini düşünürek, gereğinin yapılmasını arz ederim.

Letter to
Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü