Kampanya Kapatıldı

İzmir'de tutuklanan üniversiteliler serbest bırakılsın

Bu kampanya 627 destekçi ulaştı

17 Nisan günü Bornova'da yapılan "YSK'yı protesto" eylemlerinde 21 kişi gözaltına alındı. 21 Nisan'da çıkarıldıkları mahkeme tarafından da  6 üniversite öğrencisi arkadaşımız ve 1 basın emekçisi tutuklandı.

2 ay boyunca "Hayır"ın sesini sokak sokak, kampüs kampüs çoğaltan, özgürlük ve barış arzusu ile mahalle mahalle gezen üniversitelileri tutukladılar. Her yaz Soma'da, Kınık'ta ve İzmir'in yoksul mahallelerinde "Okumuş insan halkın yanındadır" diyerek ücretsiz dersler veren, üniversitenin aydın kimliğini kentin yoksul mahallelerine taşıyan üniversitelileri tutukladılar.

Bizler biliyoruz ki, iktidarın siyasi hesapları üniversitelerde tutmaz. Bu ülkenin gençliği biat etmez. Haksızlık karşısında asla susmaz, sözünü söylemekten asla çekinmez. Tutuklu arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın.

#HayırTutuklanamaz

#HayırıÖzgürBırak

Bugün İzmir Öğrenci imzanı bekliyor!

İzmir Öğrenci Kolektifleri bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adalet Bakanlığı: İzmir'de tutuklanan üniversiteliler serbest bırakılsın». İzmir Öğrenci ve imza atan diğer 626 kişiye katıl.