İbrahim Zarap Tutuklansın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.
200 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Adalet Bakanligi ve tarafına Zeyneb Hamit bu kampanyayı başlattı

İbrahim Zarap 5 yaşındaki kızını 3 yıl önce boşandığı eşine götürmek için buluşmak istedi. Buluşan çift arasında belli bir süre sonra tartışma başladı  tartışma kızışınca İbrahim Zarap eski eşini 5 yaşındaki kızının yanında hiç acımadan darp etti.

Kadına uygulanan bu şiddet ilk değil biz sustukça son da olmayacak. Şiddeti uygulayan kişinin hakettiği cezayı alması gerekiyor. Kadına şiddet kadın cinayeti artık her akşam haberlerde gördüğümüz, duyduğumuz gazetelerde okuduğumuz bir şey. Maalesef ki toplumumuz artık buna alışmaya başladı. Kimse şiddet gören veya öldürülen o kadının gelecek hayallerini umursamıyor artık."Öldü" artık bizim için ne kadar da basit bir kelime. Dünya üzerinden yok olan sadece onun bedeni mi? Bu zamana kadar kaç kadının hayalleri de öldü, kaç kadının gelecek umutları söndü, kaç kadının gözlerindeki umut ışığı söndü, kaç evlat annesiz kaldı kaç anne babanın evlat acısıyla ciğeri yandı?

Sen baba anne ol evladının bir saçının teline kıyama onu gözünden sakın ama başkası gelip senin evladını acımadan darp etsin hatta öldürsün. Hangi annenin hangi babanın yüreğine buna dayanır? O kadınların çocukları peki? Gözünün önünde annesi darp ediliyor babası tarafından. O çocuğun anne diye haykırması. Emine Bulut'un cinayetinde çocuğunun "Anne lütfen ölme." demesi.

O kadın şanslıydı sadece darp edildi ölmedi. Kurduğum cümle ne kadar acı farkında mısınız? Kadın ölmediği için sadece darp edildiği için şanslı oldu. Neden o kadın darp ediliyor, neden o kadın öldürülüyor? Bu mu insanlık? Biz ladınlar da etrafta tedirgin bir şekilde dolaşmak istemiyoruz. Etraftan biri çıkar da bize bir şey yapar diye korkmak istemiyoruz. Biz de gece vaktıya da gündüz vakti gönlümüzce korkusuzca gezmek istiyoruz. Hayatı acaba biri çıkıp beni öldürür mü korkusuyla yaşamak istemiyoruz.

İşte tam da bu yüzden İbrahim Zarap tutuklanmalı ve en ağır cezayı almalıdır. Kadına kalkan ellerin tek yeri kelepçedir.

2008: 66
2009: 125
2010: 203
2011: 129
2012 :145
2013: 231
2014: 290
2015: 293
2016: 289
2017: 346
2018: 405
2019: 421
2020: 408
2021: 67 kadın şiddete uğradı ve öldürüldü.

Artık bu cinayetlere "DUR" diyelim!
#KadinaSiddeteHayir

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.