Kampanya Kapatıldı

Hayaller yıkılmasın, umutlar kırılmasın, mahkumlara AF çıksın!

Bu kampanya 26 destekçiye ulaştı

HABERLER YALAN OLARAK KALMASIN !

Çıkan söylentiler ve haberlerden dolayı cezaevi köşelerinde umutla af çıkmasını bekleyen mahkumlar var.. Ve buna bağlı olarak mahkum olan yakınlarına kavuşma hayaliyle umutlanan aileler.. İnsanları umutlandırıp sonradan umutlarını kırmak hayallerini yıkmak bu kadar kolay olmamalı...

Mahkumlara af çıksın herkes sevdiklerine sevenlerine kavuşsun. Onlarında artık yüzü gülsün. Onlar gökyüzüne, hatta ağaçlara bile, en önemlisi ise ailelerine hasret yaşıyorlar ömürlerini.. Bir çoğu bunalıma girip akıl sağlığı bozuluyor.

Bir çoğunun aileleri görüşlerine gidemiyor. İş, hastalık vs. nedenleriyle görüşlere gidemeyenler oluyor. Görüş gününü sabırsızlıkla bekleyen bir çok mahkum, o günü koğuşlarında geçiriyor.. Bir mahkumun üzülmesine sebep olacak en büyük nedenlerden biridir görüşüne kimsenin gelememesi..

Kimisi yavrusunun nasıl büyüdüğünü göremeden, her anında yanında olamadan geçiriyor ömrünü, kimisi sevdiklerinin hasreti ile.. Kimisi kanıtlayamadığı için suçsuz yere yatıyor oralarda, kimisi yaptığından pişman olarak..

İnsanların umutlarını yok etmek bu kadar kolay olmamalı! O haberi duyduklarında çocukların bayram sevinci gibi yaşadılar onlar o umudu. Mahkumların ve yakınlarının umutlarının yok olmasına izin vermeyelim, vermeyelim ki bundan sonraki hayatlarını hayal kırıklığı korkusuyla hayal kuramayarak geçirmesinler!

Onlarsız bayram bayram olmuyor, düğün düğün olmuyor, şenlik şenlik olmuyor. Birbirlerine kavuşma umuduyla yatıp kalkan, yanıp kavrulan insanlar var.. Birbirlerine kavuşma hayaliyle gece gündüz ağlayan, gerçekten içten gülemeyen insanlar var.. Birbirlerine kavuşmak için özgürlüğe gün sayan insanlar var..

Birbirine kavuşmayı bekleyen binlerce insan var. Şimdi ortaya af çıktı diye haber atılıp, umutlandırılıp, sonrada o umutların hayallerin yok olmasına sebep olamazlar.

Özgürlük insanın hayatındaki en önemli şeylerden biri, bu haberlerle özgürlüğe yaklaşmanın, özgürlüğe ve sevdiklerine kavuşmanın heyecanını yaşayan mahkumların ve onların ailelerinin heyecanını, hevesini kırmayın.. UMUTLARA DA KELEPÇE VURMAYIN!

Ne olur, ne olur AF ÇIKSIN ! Kimsenin hayalleri yıkılmasın lütfen. Af haberiyle ilk defa gerçekten içten gülmüş insanlar varken, bu haber yalan olarak kalmasın.. Mahkumlara af çıksın, sevenler birbirine kavuşsun, evlere gerçek bayram gelsin!!

Bugün Özlem imzanı bekliyor!

Özlem Özfalcı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «adalet bakanlığı: Hayaller suya düşmesin, mahkumlara AF çıksın!». Özlem ve imza atan diğer 25 kişiye katıl.