Hasta tutsak Fatma Güler'e özgürlük!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

"Karaciğerinde kist bulunan ve ağır sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olan 71 yaşındaki Fatma Güler, 10 Mayıs 2012 tarihinde, Dersim’in Hozat ilçesinin Çet bölgesindeki meralık alanda hayvanlarını otlatırken, üst rütbeli bir asker tarafından uyarılarak, bölgeyi terk etmesi istenmiştir.  Hayvanlarını alıp bölgeyi terk eden Fatma Güler, birkaç gün sonra ifadesi alınmak üzere Hozat Jandarma Komutanlığına çağrılmıştır. İfadesi sırasında Güler’e yaşanan çatışmalara ilişkin bir bilgisi olup olmadığı sorulmuş, herhangi bir şey bilmediğini söyleyen Güler ifadesi sonrasında serbest bırakılmıştır. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra Fatma Güler’e 'örgüte yardım ve yataklık' suçlamasıyla dava açılmıştır."

İddianamede Güler’in hayvanları toplamak ve götürmek için çıkardığı seslerin terör örgütü üyelerine haber verme amacı taşıdığının iddia edildiğini belirten Önlü şöyle devam etti:

"6 yıl devam eden dava sonucu Fatma Güler’e 5 yıl 3 ay hapis cezası verilmiş ve 31 Ekim 2018 tarihinde kızını ziyaret için gittiği Aydın’da tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilmiştir. Kendisinin avukatı ve ailesiyle yaptığı görüşmelerde aktardığı bilgilere göre tek kişilik bir hücrede, yerde bir sünger üzerinde yatmaktadır. Ailesi ve yakınları karaciğerinde kist bulunan ve ağır sağlık sorunları yaşayan Fatma Güler’in cezaevindeki olumsuz koşullar nedeniyle sağlığının daha da kötüleşeceğini ifade etmektedirler."

Bugün Sevim imzanı bekliyor!

Sevim Guler bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adalet Bakanlığı : Hasta tutsak Fatma Güler'e özgürlük!». Sevim ve imza atan diğer 240 kişiye katıl.