0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Ülkemizde yaşanan büyük bir sorun!!!

Defalarca, farklı zamanlarda hırsızlık yüzünden mağdur oldum. Eminim herkesin doğrudan veya dolaylı bir mağduriyeti olmuştur,  Bu sorunun çözümü esasında çok basit maddeler halinde kısaca açıklayacağım;  suçu işleyen kişi bir süre sonra yakalansa bile çalmış olduğu para veya eşyaya ulaşılamıyor, mağdur olan kişiyi birinci derecede ilgilendiren şey mağduriyeti oluyor, yakalanan kişinin aldığı ceza ilgilendirmiyor,  mevcut durumda hırsız yakalanıyor çaldığını yemiş oluyor (mağduriyet 1) hapiste bakılıyor (mağduriyet 2) ve bu herkesin  vergileriyle oluyor.

1- mağdur olan kişi için ilk öncelik mağduriyetinin giderilmesidir yani devlet çalınan şeye ulaşsın veya ulaşmasın vatandaşın çalınan eşyasının bedelini vatandaşa ödesin

2-bu bedeli yakaladığı kişiyi çalıştırarak tahsil etsin

3-Süre dolduktan sonra hapiste yattığı süre içerisindeki maliyeti içinde çalışsın

4-suçu işleyen kişi suçun tekrarı olursa ilk aldığı cezanın 10 katını alsın

bu basit 4 maddeyi kanunumuzla değiştirirsek bu sorun artık biter

Bugün Cengiz imzanı bekliyor!

Cengiz Köse bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adalet bakanlığı: Hırsızlık mağdurlarının mağduriyetlerini devlet karşılamalı, mağdur edenden tahsil etmeli». Cengiz ve imza atan diğer 40 kişiye katıl.