Mevlüt Öztaş'ın Hayati Tehlikesi Var, Acil Tahliye Edilmeli

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.

Merhabalar ben Büşra Öztaş tutuklu gazeteci Mevlüt Öztaş'ın kızıyım. Twitterda denk geldiniz mi bilmiyorum ama uzun zamandır sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Daha fazla bilgi almak isterseniz Twitter kullanıcı adım: @schrodingerk42

Babam 2.5 yıldır cezaevinde ve kendisine pankreas kanseri teşhisi konuldu. Kanserde en önemli şey moral motivasyondur ancak babam şu anda tek başına bu süreci atlatmaya çalışıyor.

Bunun dışında böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği, hipertansiyon ve astım rahatsızlıkları var. Birde şimdi cezaevlerinde korona virüs olduğuna dair iddialar var. Virüs de biliyorsunuz ki kronik rahatsızlığı ve bağışıklık sistemi düşük olanlar için çok riskli babam iki durumu da taşıyor bundan dolayı çok korkuyoruz.

Ankara Dışkapı Eğitim Araştırma Hastahanesi'nden cezaevinde kalamayacağına dair heyet raporu aldık bununla mahkemeye tahliye talebinde bulunduk raporda hayatını tek başına idame ettiremez cezaevinde kalamaz yazmasına rağmen talebimiz reddedildi. Şimdi hukuki olarak gerekli işlemleri yapıyoruz ancak zaman bizim için çok önemli şu aşamada ve görünen o ki 2-3 aydan önce sonuç alamayacağız.

Babamın acil şekilde cezaevinden çıkıp tedavisine evinde, ailesinin yanında devam etmesi gerekiyor.

Ben babası için çırpınan bir evladım ve desteğinize ihtiyacım var lütfen bana yardım edin babam ölmesin!

Bugün Büşra imzanı bekliyor!

Büşra Öztaş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adalet bakanlığı: Gazeteci Mevlüt Öztaş'ın Hayati Tehlikesi Var, Acil Tahliye Edilmeli @abdulhamitgul @adalet_bakanlik». Büşra ve imza atan diğer 9.262 kişiye katıl.