EV SAHİBİ TERÖRÜNÜ DURDURALIM

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Adalet Bakanligi tarafına Selma Egesoy bu kampanyayı başlattı

İDEALİST BİR AVUKAT ARANIYOR

EV SAHİBİ TERÖRÜNÜ DURDURALIM

Üç yıl önce Kurtuluş Caddesindeki eve taşındığımda evin oturulabilir duruma gelmesi zorunluğuyla su, elektrik ve ısıtma tesisatlarını tamir ettirmesi için ev sahibine defalarca whatsaptan tamirat fotoğraflarını gönderdim ve giderleri karşılamasını istedim. “Bana bunlarla gelmeyin.” cevabını alınca mecburen tamirat giderlerini ödemeye devam ettim. Bir yıl sonra ev sahibine tamirat giderlerini ödemezse kiradan her ay yüz lira düşeceğimi bildiren ihtarname çektim. Cevap gelmeyince kiradan yüz lira düştüm, derken kirayı eksik ödediğimi bildiren icra kağıdı kapıma dayandı. Yetmezmiş gibi kefilimin arabasına haciz kondu. Haczi kaldırmak için 245 TL yerine 600 TL ödedim.

Son mahkeme celsesinde haklı çıkacağımdan o kadar emindim ki duruşmaya girmeden önce paylaşacağım fotoğrafı bile çektirmiştim; altına "İSTANBUL'DA HÂKİMLER VARDIR" yazacaktım. Duruşmada hâkim hangi kafada acaba, üstünde Atatürk resmi olan çantamı ters mi döndürsem, diye bocaladım; derken kolumdaki “K. Atatürk” dövmesini kapatsam mı, diye düşünerek tişörtümün kolunu indirdim. “Yargıdan FETÖ’yü temizledik.” diyorlar ama inanmak için yaşamak gerek; tedirginliğimizi atamıyoruz üzerimizden.

Hâkim, mahkemesinin dosya için karar vermeye yetkili olmadığını söylüyor; ezilip büzülerek bana haksız olduğumu söylemediğini fakat mahkemenin bu konuda karar verme yetkisi olmadığını söylüyor. Öyleyse “yetkisizlik” kararı versene… Belki Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilktir; tarihe not düşeyim; 245 TL ile açılan davada Hâkim “EVİN TAHLİYE EDİLMESİ” kararı veriyor. Zaten binanın depreme dayanıksız raporu var; mahkemeye ibraz etmişim: en kısa zamanda taşınacağım ama 245 TL için TAHLİYE kararı veren hâkim sanırım Cumhuriyet tarihinde ilktir.

“Adalet bu değil, verdiğiniz karar adil değil!” diyerek mahkeme salonundan çıkıyorum. Kendime değil ev sahibimin avukatına acıyorum; “Avukat olsaydım böyle haksız bir davaya girmez, aç kalırdım.” diye söylene söylene Çağlayan Adliyesinden çıkıyorum.

Kira Sözleşmesinin 4. maddesi hiçbir yoruma açık değildir; “Kiralanan şeyin vergisi ve tamiri kiraya verene aittir.” Ev sahibi, Kira Sözleşmesine göre kendisine ait olan “damga vergisi” için de beni icraya verdi; kefilimin arabasına haciz koydurdu; haczi kaldırmak için 245 TL yerine avukat parası ve icra masrafı 600 TL’yi ev sahibinin avukatının hesabına yatırdım.

Davayla ilgili olarak üç avukatla görüştüm; davaya konu olan para miktarının çok üstünde vekalet ücreti ödemem gerektiği için uğraşmaya değmediğini söylediler. İçimi yakan, ödediğim para değil, hukuk eliyle uğradığım haksızlık.. Şimdi ideallerini, değerlerini, namusunu, şerefini, insanlık haysiyetini paranın üstünde tutan bir avukat arıyorum.

Adaletin yerini bulması için açmam gereken üç dava var;

1- Kira Sözleşmesinin 4. maddesine muhalefeten ev sahibi tarafından bana ödenmeyen tamirat giderleri için.

2- Kira Sözleşmesinin 4. maddesine muhalefeten kefilimin arabasına haciz koyularak benden tahsil edilen DAMGA VERGİSİ ve avukat-dosya giderlerinin tahsili için.

3- Evine taşındım üç yıl boyunca Kira Sözleşmesi hükümlerini hiçe sayarak psikolojik ve ekonomik şiddetine maruz kaldığım ev sahibine karşı tazminat davası açmak için.

İstanbul 24. İcra Hukuk Mahkemesi Hâkimi, Gerekçeli Kararda benim evin oturulabilir duruma gelmesi için gerekli tamiratları yaptırdığımı iddia ettiğimi fakat bu konuda herhangi bir delil gösteremediğimi iddia ediyor. Bu fotoğrafları Aile Albümüne koymak için çekmedim. Hepsini mahkemeye ibraz ettim. Yoksa dilekçe ekinde sunduğum fotoğraflar gizli bir el tarafından dosyadan çıkarıldı; Ön Büroda taratılarak teslim alınan fotoğraflar bilgisayardan silindi mi? Hâkimin bunlardan haberi yoksa neden benden belgeleri talep etmedi? Karar duruşmasında kendisine gösterdiğim Kira Sözleşmesine karşı ne diyecek !!!

Evin taşındığım haldeki ve tamirat sürecindeki durumuna tanıklar gösterdim; hâkim tanıklarımı dinlemedi; mahkemesinin bu davada karar verme mercii olmadığını söyledi; “görevsizlik kararı” vererek dosyayı Asliye Hukuk Mahkemesine sevk etmesi gerekirken EVİN TAHLİYE EDİLMESİ ve 2.350 TL ödememe karar verdi; hani İcra Hukuk Mahkemesi bu konuda karar verme mercii değildi?

Ev sahibinin avukatı iki gün önce mesaj yazarak gerekçeli kararın çıktığını; 2.350 TL’yi verdiği İBAN numarasına yatırmazsam beni icraya vereceğini, evi bir an önce tahliye etmemi söyledi. Koronavirüs nedeniyle İcra Dairelerinde her türlü işlem 30 Nisan’a kadar durduruldu; dünya can pazarındayken ev sahibim mal pazarında.. Parayı geçtim; bu koşullarda evden nasıl taşınabilirim! İki çocuğuyla birlikte İstanbul gibi bir şehirde yaşam mücadelesi veren bir anneye yapılan bu zulmün adı nedir?

İstanbul 24. İcra Hukuk Mahkemesi Hâkiminin verdiği haksız ve hukuksuz karar içimi yaktı; ruhsal ve bedensel sağlığımı altüst etti; kalp ritmim bozuldu. Hukuk eliyle uğradığım haksızlığa dayanamıyorum,  uyuyamıyorum. Koronavirüse karşı kendimi ve çocuklarımı korumak için gereken tedbirleri almak için kendimde güç bulamıyorum. Beni koronavirüs değil 24. İcra Hukuk Mahkemesinin verdiği karar yıktı.

Koronayı er geç atlatacağız ama sonra yargıdaki korona ile mücadele etmek için İstanbul’da ideallerini, değerlerini, hakkı, hukuku her şeyin üstünde tutan bir avukat arıyorum. Lütfen paylaşımımın yayılmasına yardımcı olun. El ele verirsek ev sahiplerinin kiracılar üstünde sözüm ona “yargı”yı arkalarına alarak sürdürdükleri terörü engelleyebiliriz. 24. İcra Hukuk Mahkemesi Hâkiminin verdiği haksız ve hukuksuz kararı kabul etmiyorum; uğradığım haksızlığı hazmedemiyorum, desteğinizi bekliyorum.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.