Dolandırıcılık cezaları ağırlaştırılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Ülkemizde binlerce insan dolandırılmakta, dolandırıcılar ise kanunun yetersizliğinden yararlanarak hiç bir ciddi yaptırımla karşılaşmamaktadır.

Binlerce insan maddi, manevi ve ciddi sağlık sorunları yaşamakta bu yaşananlar nedeni ile intiharlara ve cinayetlere varan başka olaylar gerçekleşmektedir.

Bütün bunların sebebi kanunlarımızın bu konuda hem yetersiz hem de caydırıcı olmaktan uzak, etkisiz olmasıdır. Olaylar/Davalar, elden alınan paraların, çeşitli sahte evrakların, yapılan konuşmaların ses kayıtlarının delil kabul edilmemesi, herşeye rağmen dava açmış ve kazanmışsanız, faillerin 200-300TL civari para cezalarına çarptırılmaları ile sonuçlanmaktadır. Eğer delillerin, delil sayılmaması nedeni ile davayı kazanamadıysanız, bu defa da dolandırıcıların "itibarını zedelediğiniz" için davalık olmanız işten bile değildir.

Kanunların yetersizliklerini gayet iyi bilen ve geçimini dolandırıcılık ile sağlayan bu çetelere karşı mağdurları gerçekten koruyan kanunların yapılması için bu kampanyaya katılınız.

Bugün İhsan imzanı bekliyor!

İhsan Kutnak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adalet Bakanlığı;: Dolandırıcılık cezaları ağarlaştırılsın!». İhsan ve imza atan diğer 125 kişiye katıl.