Cinayetle Yargılanan Sanıklar Aramızda Dolaşmasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

15 Haziran 2019 tarihinde ailemizden 4 kişi öz akrabalarımız tarafından öldürüldü. Olay anını kendimiz kameraya aldık ve bu görüntüleri mahkemeye delil olarak sunduk hazırlanan iddianamede her bir sanık için dörderkez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi fakat davanın daha ikinci duruşmasında sanıklardan Bülent izol serbest bırakıldı üçüncü duruşmada ise sanık Cihan İzol serbest bırakıldı yurt dışında çıkma yasağı dışında hiç bir adli kontrol tedbiri uygulanmadı. Şahıslar Türkiye-Süriye sınırına 200 km uzaklıkta olan Şanlıurfa ilinde yaşamaktadır. Bu sınırda günde yüzlerce kişi elini kolunu sallayarak iki ülke arasında geçiş yapmaktadır. Verilmiş olan bu karar sanığın kaçmasına imkan sağlayacaktır. Olayda Annesini(Meral İzol), Kardeşini(Musa Serhat İzol), Amcasını (Hakkı İzol) ve Yengesini (Zozan İzol) kaybeden Mehmet Metin İzol ise 19 aydır haksız bir şekilde tutuklu yargılanıyor. Cinayeti işleme suçuyla yargılanan sanıklar serbest bırakılırken kuzenimiz hala tutuklu. Mahkeme heyeti Gerek yargılama sırasında tutum ve davranışları gerekse ara kararıyla tarafsızlığını yitirmiştir. Tüm karar ve tutumlarında açıkça dosyanın karşı tarafı lehine hareket ettiklerini ve bu haliyle başkan ve üyelerin bu dosyada vereceği kararın adil olacağına da inanmamaktayız. Burdan sesimizi ve bize yapılan adaletsizliği duyurmak istiyoruz ve yetkililerin bunun için gereken önlemleri alıp serbest bırakılan sanıkların tekrardan tutuklanmasını istiyoruz.