TOPRAK ALTINDA ÖLÜME TERK EDİLEN EVLATLARIMIZ!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

TOPRAK ALTINDA ÖLÜME TERK EDİLEN EVLATLARIMIZ!

17 Mart 2019 Tarihi'nde Silivri Gümüşyaka ’daki izinsiz define kazısı’nda meydana gelen patlamada, evlatlarımız Mehmet Enes Uçkan ile arkadaşı Cemal Gülgör toprak altında kaldı.

İzinsiz define kazısını planlayan ve hazırladığı bomba düzeneğiyle patlamaya sebep olan sanık Nur Mehmet Pehlivan, mahkemede verdiği ifadede Mehmet Enes Uçkan ile Cemal Gülgör'ü tünelde can çekişirken gördüğünü kendilerine elektrik şoku verdiğini ancak kurtaramadığını ve onları olay yerinde terk ettiğini akabinde de olaydan kimseye haber vermediğini beyan etti. Sanığın kasten ölüme sebebiyet verdiği bu ifadesiyle sabit olmasına rağmen kendisi mahkemece serbest bırakıldı ve tüneldeki arama çalışmaları da yarım bırakıldı.

Hukuk mücadelemiz 8 aydır sürüyor. Mehmet Enes Uçkan ile arkadaşı Cemal Gülgör’ ün geride kalan gözü yaşlı aileleri olarak, naaşlarının ailelerine teslim edilmesini, olaya sebep olan Nur Mehmet Pehlivan'ın ve tüm sorumluların hak ettiği cezayı almasını istiyoruz.