Cezaevinde ameliyatına izin verilmeyen trans kadın Buse için ses ver

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Ne olursa olsun trans kadınların varlığı değiştirilemez bir gerçektir. Dünya da binlerce trans kadın var. Bende bir trans kadın olarak yaşamımızın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Trans kadın Buse, şu an Tekirdağ'da bir cezaevinde. Cinsiyet geçiş ameliyatı için Asliye Hukuk Mahkemesi'nde cinsiyet değişikliği kararını almış. Fakat orada engel çıkarmışlar. Normalde bir kişi cinsiyet değişikliği içim mahkemeye başvurduğunda onu tam teşekküllü bir hastaneye sevk ediyorlar. hastane de "Psikolojik ve fiziksel olarak cinsiyet değişikliği uygundur" raporu veriyor. O rapor da ameliyat için yeterli oluyor. Buse böyle bir rapor almasına rağmen Adalet Bakanlığı bunu yeterli görmedi. "Cinsiyet değişikliği zorunludur" raporu istiyorum dedi. Aslında daha önce böyle bir rapor hiç verilmediği halde kamuoyunun baskısıyla bu rapor da verildi. Yani zorluklarla dolu cinsiyet değişikliği süreci cezaevlerinde  daha da zorlaşıyor. Buse, "Beni önce bedenimdeki hapisten kurtarın başka bir şey istemiyorum" dedi. Bu cümle çoğu insan için dile kolay gelebilir fakat bunu yaşayan anlayabilir sadece. Mesela ben bu cümleyi okurken Buse'nin acısını kendi içimde hissedebiliyorum. Trans kadınlara toplum tarafından duyulan büyük bir nefret ve önyargı var. Fakat insana insan olduğu için saygı gösterilmek zorunda. İstediğimiz tek şey Buse'nin ameliyatı için gerekli izinlerin verilmesi ve Buse'nin ameliyat olup bedenindeki hapisten kurtulması. Onun için bu hayattaki en büyük hapis zaten şu an da içinde bulunduğu beden... Lütfen Buse için bir şeyler yapılsın, bir insanın mutluluğu ve sağlığı her şeyden daha önemli. Buse'ye ses verelim!

Bugün Toprak imzanı bekliyor!

Toprak Erki bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adalet bakanlığı: Cezaevinde ameliyatına izin verilmeyen trans kadın Buse için ses ver». Toprak ve imza atan diğer 41 kişiye katıl.