Af istiyoruz "

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Ş Kader Mahkumlarına Af gelsin

• TÜRKİYE'DE NEDEN'Mİ GENEL AF ÇIKMASI GEREKİYOR..??? Suçsuz oldukları halde veya çarptırıldıkları ceza, işledikleri suçtan daha ağır olan binlerce tutuklu cezaevi köşelerinde yeni yasadan faydalanabilme umuduyla söylenti halindeki affı sabırsızlıkla bekliyor. Tutuklu aileleri af söylentisi ile beraber cezaevlerinden çocuklarının,eşlerinin yadababalarının çıkmasını umud ederek bekliyor. Haber başlıkları var, devamı gelmiyor. Af ne zaman gerçekleşecek? aileler paramparça, bayramdan önce af umudu, gerçekleşmelidir. Af gerçekleşirse, binlerce dağılmış ve parçalanmış aile, gerçekten bayram yaşayacak ve huzur bulacaktır. Türk ceza kanunlarının işleyişi hakkında yorum yapamam, fakat parçalanmış aileleri gördükçe içim parçalanıyor. Suçsuz oldukları halde hapishane köşelerinde, gökyüzüne hasret,dört duvar arasında,temiz hava almaları imkansız olan gençleri düşününce yüreğinizin burkulacağını, uykularınızın kaçacağını düşünüyorum. Çocukların babalarına olan özlemleri tarif edilemez.. Çocuklar; Babaları tutuklu olduğu için, hasret özlem, ve sevgiden mahrum edilerek cezalandırılmış oluyor. Bir tutuklu ile beraber bütün ailesi ve çocuklarıda cezalandırılmış oluyor.. Aileler mağdur ve perişan. . Çocukların, babalarına ihtiyacı var. Baba sevgisinden yoksun büyümesi çok üzücü.Ağır suç işlemiş (Tecavüz, cinayet, bölücülük vs.) olanlar, cezalarına razı olmalı. Fakat ağır suç işlemeden ağır ceza alanların tahliye edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Herşeyden önce ailelerin paramparça olduğu gözönünde bulundurulmalıdıraÖzgür insan üretkendir. Özgürlüğe kavuşturmak ise ülke kalkınması ve ailelrin mutluluğu, refahı ve huzuruiçin şarttır. Hafıf cezali mahkumların biran önce özgürlüklerine ve aileılerine kavuşmalarını Allah'tan niyaz ediyorum. Ne yazık ki bu Ülke'de, gerçek suçlular tespit edilmeden, isimleri sahtecilikte kullanılmış insanlar nezaretlere alınabiliyor. Bir sahte evrak düşünün, kişilerin ismi kullanılmış, imzalar kendilerine ait değil. İmzaların kendilerine ait olmadığına dair kriminal tespit yapılmış.Ve haklarında kesinleşmiş ceza hükmü verilebiliyor.O kişiler, ansızın mahkum edilebiliyor. Araştırıp soruşturmadan, gerçek suçlular bulunup tespit edilmeden, tut kolundan at kodese...! Suçsuz oldukları halde mahkum edilenler, mutlaka tahliye edilmeli. Tutuklanan kişilerin mağduriyet durumu düşünülmeli.Aile düzenlerinin bozulduğu gerçeğini, ayrıca vurgulamak isterim.Af, umudu ve beklentileri, dilerim tez zamanda gerçekleşir...Verilen vaadler sözde kalmasın. Mağdur ve perişan aileler umut içinde bekliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi af beklentisi, sadece bir beklenti olarak kalmamalı.Tutuklu, hükümlü yakınları olarak umudunuzu kaybetmeyin. Yaşıyorsanız, herşey için bir umut vardır. Allah kimseyi sevdiklerinden ayırmasın..

Bugün Serhat imzanı bekliyor!

Serhat Toğluk bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adalet Bakanlığı : Af istiyoruz "». Serhat ve imza atan diğer 16 kişiye katıl.