ŞİDDET SUÇLARINA AĞIR CEZALAR GETİRECEK YASA DEĞİŞİKLİĞİ İSTİYORUZ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Her gün bir başka darp, bıçaklama, silahla yaralama olayı yaşanıyor. Kamu otoritesi bunlara karşılık caydırıcı bir yaptırımda bulunamıyor veya bulunmuyor. Mevcut yasalar yetersiz kalıyor. Birçok saldırgan ifade sonrası serbest bırakılıyor. Aldıkları cezalar erteleniyor. Saldırganlar caymak bir yana dursun, "Tekrar yaralama suçu işlesem ne olur? En fazla kapıma bir polis memuru gelir, centilmence ifadeye davet eder, centilmence ifademi alır ve sonra da salıverir. Mahkeme de suçum ispatlansa dahi sembolik bir ceza verip erteler." kafasında yeni şiddet suçlarına yelken açmakta. Mağdurlar mağduriyetleriyle kalmakta. Kamu gücüne olan güven sarsılmakta. Asayiş daha da bozulmakta. Milli moral yerlerde sürünmekte. Bu konuda bir çöküş yaşanmakta. Mevcut ceza kanunları yetersiz kalmakta.

ÇIKARILACAK YENİ BİR YASA İLE:

1- Şiddet suçları için kanunlarda öngörülen cezalar arttırılmalı,

2- Mağdurların hakları, can güvenlikleri daha iyi şekilde güvence altına alınmalı,

3- Şüphelilerin veya sanıkların tutuklu/tutuksuz yargılanmalarını sanık-mağdur hakları dengesi gözetilerek yeniden düzenlenmeli,

4- Yaptırımların caydırıcılığını azaltan, hatta çok kere yok eden, hükmün açıklanmasının geri bırakılması, denetimli serbestlik, adli kontrol ile serbest bırakılma gibi kurumların kapsamı şiddet suçlarında daraltılmalı,

5- Şiddetle ilgili şikayete bağlı suçların kapsamı daraltılmalı,

6- Basit yaralama suçunun kapsamında bırakılan suçların kapsamı daraltılmalıdır.

TOPLUMUMUZUN ŞİDDET SUÇLARI ALTINDA BOĞULMASINA ENGEL OLMAK, ETKİLİ BİR YASA DEĞİŞİKLİĞİ VE ACİLEN BU KONUDA KAMUOYU OLUŞTURMAK İÇİN DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ. YETERLİ KAMUOYU OLUŞTUKTAN SONRA ADALET BAKANLIĞI'NA YASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN TALEPLER İLETİLECEKTİR.