EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR MAĞDUR EDİLMESİN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 35.000.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR MAĞDUR EDİLMESİN

Ülkemizde 08.09.1999 tarihinden önce ilk defa sigortalı olan kadın 20 yıllık sigortalılık süresi ile 5000 gün, erkek ise 25 yıllık sigortalılık süresi ve 5000 gün ile yaş şartına tabi olmaksızın emekli olabilmekteydi. Ancak 25.8.1999 tarihinde kabul gören ve 08.09.1999 tarihinde yayımlanan 23810 sayılı kanun ile kademeli emeklilik şartı getirilmiştir. Anılan kanun hükmüne göre kadınlar kademeli olarak 58, erkekler ise kademeli olarak 60 yaşında emekli olabilmektedir. Yani yapılan bu düzenleme sonucunda 1976 ile 1999 arasında işe girenler için ‘kademeli yaş’ getirilirken, 5510 sayılı yasayla 30 Nisan 2008’den itibaren işe girenlerde emeklilik yaşı 65 olmuştur. Yapılan bu düzenleme ile milyonlarca vatandaşımız mağduriyet yaşamıştır.

Adalet Sen tarafından, 08.09.1999 tarihinden önce ilk defa sigortalı olan kişilerin aynı döneme ilişkin kanun hükümlerine tabi tutulması hususunda talep Cumhurbaşkanlığına hitaben gönderilmiştir. Bu talebimizin desteklenmesi adına ülkemiz genelinde ayrıca dilekçe kampanyası başlatılmıştır. Hak ettiğiniz yasal ve erken emekliliğin gerekçekleşmesini istiyorsanız yazı ekinde verilen linkte örneği gönderilen dilekçenin bir suretinin çıkartılarak Cumhurbaşkanlığına gönderilmesi için gereken hassasiyeti göstermeniz önemle rica olunur.

Bugün Adalet Sen imzanı bekliyor!

Adalet Sen bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «adalet-42@hotmail.com: EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR MAĞDUR EDİLMESİN». Adalet Sen ve imza atan diğer 25.186 kişiye katıl.