Adıyaman'daki SU sorununa çözüm bulunsun!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Adıyaman'da ikamet eden ya da etmeyen herkese merhabalar. Bir küçük duyarlılık gösterip bu yazıyı okursanız sevinirim, akabinde zaten imzanızla destekleyeceğinize eminim.

Yıl 2017. Ve biz hala 'plansız su kesintileri' sebebiyle, Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinde 1. sırada kendine yer bulan 'fizyolojik ihtiyaçlar' başlığı altında problemler yaşıyoruz.

Çeşitli sosyal medya kanallarında, dört bir yanı su kaynaklarıyla çevrili olan ilimiz yöneticilerinin, bu kaynakları kendi halkı yararına kullanmaktansa, Mardin, Malatya gibi illerle paylaştığına dair haberler mevcut. Beyaz masa-153 hattını aradığınızda -eğer ulaşabilirseniz kendilerine- çalışan personel bu durumu yalanlıyor. Ama "Suyumuz yine neden kesildi?" diye sorduğunuzda size verecekleri yanıt kuvvetle muhtemel, 'depolardaki su seviyesinin azalması' olacaktır. Soru şu: Madem su seviyemiz bu kadar az, Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı ne işe yarıyor?

"Yetkililer ilgisiz, ilgililer yetkisiz."

"Adıyaman'a hizmet" nârâlarınız artık pek samimiyetsiz!

Aslında utanıyorum... Su hayattır diye reklam bile yaptılar. Su bu kadar önemli, bu kadar 'olmazsa olmazımız' , ama yok. Su hayat, su yok, hayat yok.

Adıyaman'da yaşayanlar iyi bilir, seçim önceleri asılan koca afişleri: '50 yıllık su sorunumuz çözüldü' diye. Valilik önüne kurulan devasa su boruları.. Hands up, showtime!

Seçim kazanıldı, sular kesildi! Şimdi kime sorsan 'kandırıldık' diyor, ironiyi siz düşünün. Sokaktaki insan mağdur, insanlar mutsuz.

Bu kadar hayal kırıklığının ardından, şehirde isyan başlıyor. Artık tepki gösterme zamanı, lütfen harekete geçelim!

İzmir'de bir su kesintisi olacağı zaman, -olağanüstü durumlar hariç- en az 2-3 gün öncesinden tüm mecralarda paylaşılır, halka bilgi ulaştırılır. Ben Adıyaman Belediyesi resmî Facebook ve Instagram hesaplarına yazalı günler oldu, mesajlar görüldü ama ses yok. Kimbilir, belki de yazacak bişeyleri yok.

Son olarak; 153 hattını aradığınızda lütfen, telefondaki belediye çalışanlarına bağırıp çağırmayalım. Onların görevi sadece verilen bilgiyi bize aktarmak. Eğer bu sorunun çözülmesini istiyorsak, bu kampanyaya destek olarak ses getirebilir, 153'ü aradığımızda ad-soyad ve adres paylaşarak şikayet talebi oluşturabilir, bunların yanısıra Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık İletişim Merkezleri'ni arayıp şikayetlerimizi iletebiliriz.

Bu paylaşımın tamamen insani duygular ve yapıcı eleştirilerle dolu olduğunu hatırlatır, desteğinizden ötürü teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Bugün Mustafa imzanı bekliyor!

Mustafa Teker bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adıyaman'daki SU sorununa çözüm bulunsun!». Mustafa ve imza atan diğer 29 kişiye katıl.