Ya aç uyumak zorunda kalan senin çocuğun,senin eşin ya da sen olsaydın???

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Gece eve dönerken çöp tenekesinin tam önünde bir aile gördüm.Bir adam..yola oturmuş başını öne eğmiş öylece yere bakıyor..Bir kadın..kucağında 2 ya da 3 yaşında bi çocuk..Kadının da bakışları yerde..Birbirlerine bakamıyorlar sanki..Dilenmiyorlar da he!..En azından o anlık..Nerden mi biliyorum..sokakta kimse yok çünkü..Onlar sanki " biz nasıl bu hale geldik,biz neden bu durumdayız"der gibi çocuklarından ve birbirlerinden utandıklarından öylece durmuş yere bakıyolardı..Ey insanoğlu..bi an için dur ve düşün..Sevdiğin kadın,namusun!Sevdiğin adam,her şeyin!..Ve evladın!Bi damla gözyasına kıyamadığın..canın ciğerin!!!ya bi gün sen de o durumda olursan??Emin ol..sen de eşinin ve çocuğunun yüzüne değil,o yere bakardın!Allah kimseyi muhtaç duruma düşürmesin..Allah kimseyi açlıkla sınamasın..Allah herkesin gönlüne, paylaşmanın asıl insanlık olduğu hissini yerleştirsin inşallah..Çok da zor olmayan, ufacık bi çözüm önerisi: Çalıştığım yerde yemek saati doldugunda kalan yemeklerin çöpe atıldığını gördüm bu olayın hemen ertesi günü..Aslında duymuştum bu uygulamayı ama sadece " ayıp ya,o kadar aç insan var,onlara dağıtılsa ya" demekle yetinmiştim,hatta geçiştirmiştim hatırlıyorum..Az önce bahsettiğim resmi gördüğümdeyse kendimden utandım..Kim bilir tonlarca yemek her gün sırf "böyle uygulanacak" kararından dolayı çöpe atılıyor..İlla Ramazanlar'da mı iftar çadırları oluşturulacak?Her gün belirli noktalara bu yemeklerin götürülmesi,ihtiyacı olanlara dağıtılması devlet tarafından şart!!! koşulsun..Tek yapılması gereken,çöpe değil de insanlara götürmek olsun bu yemekleri..Nakliye masrafı mı çıkıyo,devlet karsılasın!veya şirketler bunu yapmak zorunda bırakılsın!O ailenin içinde bulunduğu durumdan,aslında imkan varken aç yatan o çocuğun durumundan daha mı zor!!!Beyler bayanlar..Hepimiz ölücez ve bi gün kıçımızı solucanlar kemiricek..O kadar da bencil olmayın..Solucanlar insan kıçı ayırt etmez..

Bugün Uğur imzanı bekliyor!

Uğur Şahin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Acun Ilıcalı: Ya aç uyumak zorunda kalan senin çocuğun,senin eşin ya da sen olsaydın???». Uğur ve imza atan diğer 4 kişiye katıl.