LGS DE MATEMATİK SORULARININ KATSAYILARI DÜŞÜRÜLSÜN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Hepimizin de bildiği gibi bu sene Liseye Geçiş Sınavı yani bilinen adıyla LGS ye katılan çocuklarımız sınava eski sisteme (TEOG) dair sorulara yönelik çalışarak başladılar.

Sene ortasında sınavın başka bir sistemde yapılacağı bildirildi ve bakanlık tarafından yeni sisteme yönelik olabilecek tarzda örnek sorular yayınlandı.

Sınav günü gelip çattığında ise çocuklarımızı bir başka sürpriz daha bekliyordu. Özellikle matematik testi soruları daha önceden yayınlanmış olan örnek soru tiplerinden kat be kat zor ve zaman alıcıydı. Öyle ki matematik öğretmenlerinin dahi 35-40 dakikada çözebildiği bu soruları çocuklarımızın 30 dakika içerisinde çözmesi bekleniyordu.

Biz evlatları bu duruma düşürülmüş aileler olarak sizlerden ricamız, bu zavallı çocukların bu sene yaşadıkları haksızlıklara karşı bir nebze olsun adalet için bu sınavın matematik sorularının katsayısının düşürülmesi için sizlerin de konuya duyarlı davranıp kampanyaya imza vermenizdir. #LGSMatematikSorularıKatsayısıDüşürülsün

Bugün A imzanı bekliyor!

A - Z bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «aarman@hurriyet.com.tr: LGS DE MATEMATİK SORULARININ KATSAYILARI DÜŞÜRÜLSÜN». A ve imza atan diğer 193 kişiye katıl.