Kampanya Kapatıldı

Aşkım Kediyi Öldüren Veteriner Cezalandırılsın!

Bu kampanya 1.291 destekçi ulaştı

VETERİNER VAHŞETLERİNE ARTIK DUR DİYELİM!

Durum öyle bir hal aldı ki, hayvanlara yapılan kötülüklerin ardı arkası kesilmiyor. Bu kez yaşanan vahşet, hayvanların hayatlarını kurtarmak için kutsal bir görev edinmiş olan sözde veteriner tarafından gerçekleşiyor.

Yozgat merkezde yaşayan Afgan aile bir kış günü sokakta buldukları güzeller güzeli kedimiz Aşkım’ı sahiplenmeye karar vermişler. Herkes Aşkım diye çağırdığı için ismini Aşkım koymuşlar. Aradan biraz zaman geçtiğinde fark etmişler ki Aşkım kedi hamileymiş. 14 Nisan Cuma günü doğum yapamadığını, öğlen saat 14’den gece 2’ye kadar sancılandığını gözlemlemişler. Çok acı çektiğini düşünerek endişelenip, veteriner aramaya başlamışlar.

Ailenin iddialarına göre gece Mustafa E. isimli veterineri bulmuşlar. İddiaya göre telefonda yaptıkları görüşmede veteriner Mustafa E. ”Bu vakitte benim malzemelerim yok. Bana makas, yorgan iğnesi ve ayakkabı ipi lazım.” dedi. Aile bu sözlerin üzerine şaşırıp ”nasıl olacak makasla?” diye sordu ve veterinerin cevabı ” ben işimi bilirim” demek olmuş.

Ardından aile veteriner sonuçta diye güvenip götürmüşler.
Veteriner Mustafa E. aileden 300 lira isteyerek 90 lirasını peşin almış. Ardından hamile kedimize anestezi vermiş ardından uyumadı diyerek bir kez daha anestezi vermiş. Sonrasında ellerini ve ayaklarını bağlayarak kediyi tabiri tam da yerinde ‘deşmeye’ başlamış. Ameliyat ortasında telefonu çalmış ve ameliyatı bırakıp yaklaşık 15 dakikaya yakın telefonla konuşmaya başlamış. Kedinin sahibi ise ”Abi kedime bir şey olacak bitir sonra konuş. ” demiş çaresizce. Sonrasında ise dönüp kedinizin nefes almıyor ölmüş diyerek poşete koyup vermiş sözde veteriner hekim olan bu cani başınız sağolsun demeyi de ihmal etmemiş ‘sağ olsun’. Fakat aile fark etmiş ki kedileri hala nefes alıyormuş poşetin içinde iken.. Ne denir bu olayın üzerine bilemiyoruz. Veteriner diye güvendiğimiz insan hamile bir kediyi bu kadar kolay öldürebiliyorken ne diyebiliriz?

Sezaryenden anlayanlar bilecektir ki bir kedi bu şekilde ameliyat edilmez!

Nutkumuz tutulmuş şekilde, dinledik Yozgat’ta yaşanan bu vahşet dolu olayı. Böyle cani insanların daha fazla hayvanın canını almaması için ve anne kedimizin kanının yerde kalmaması için bir şeyler yapmalıyız. Lütfen kamuoyu oluşturulması için ve katilin ceza alıp işinden men edilmesi için paylaşmayı unutmayın!

Ayrıca bize olayı anlatan Yusuf N. ‘nin söylediğine göre kız kardeşi durumdan çok etkilenerek rüyalarına girdiğini ve yaşadığını görüyormuş. Olayı şöyle anlatıyor Yusuf N. ”Gece yarısı kedi kız kardeşimin rüyasına geldi beni alın buradan ben yaşıyorum demiş ağlayarak uyandı kardeşim. Yüzüne yıkamaya gittiğinde ise kedimizi birden bire karşında gördüğünü söylüyor”

Anne kedimizin arkasında bıraktıkları bebekleri ise 4 tane ve süt anne bulundu durumları iyi.

Son olarak Yozgat Veteriner Hekimler Birliğini arayarak cani veteriner için tepkinizi dile getirebilirsiniz. Lütfen getirin! Ayrıca Yozgat’ta maalesef ki deneyimli veteriner hiç yok lütfen bu durumu ve tepkinizi bildirin!

Yozgat Veteriner Hekimler Birliği Numarası: 0 312 435 1853

Yozgat Veteriner Hekimler Birliği E-mail: iletisim@yvho.org

Linkten olayın detaylarına ulaşabilirsiniz. : https://patipuf.net/pati-haber/yorgan-ignesi-makasla-ameliyat-yapan-veteriner-hamile-kediyi-oldurdu/

Bugün Şebnem imzanı bekliyor!

Şebnem Demircan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Aşkım Kediyi Öldüren Veteriner Cezalandırılsın!». Şebnem ve imza atan diğer 1.290 kişiye katıl.