Aşırı hızlı ve dikkatsiz şekilde araç kullanımı, 17 yaşında bir gencin hayatını aldı.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

30 Mayıs 2018 tarihinde İzmir'in Dikili İlçesine bağlı Çandarlı Mahallesinde akşam üzeri 16.00 sularında, anayol üzerindeki benzinliğin yanındaki evinin önündeki bahçe duvarında oturan Barış Kınalı, aracıyla hızlı bir şekilde gelen Mustafa Akça'nın kaldırımın üzerine çıkarak ve bahçe duvarını yıkıp Barış Kınalı'yı sürüklemesiyle Barış Kınalı'ın hayatına sebep olmuştur. Kusurlu araç kullanmasıyla mahkemede suçlu bulunan şahıs, kaza sırasında hızının düşük olduğunu öne sürmektedir. 30 Mayısta cezaevine götürülmüştür ve mahkemeler süresince orada kalmıştır. Mahkemeler Bergama Adalet Sarayı'nda görülmüş olup, 8 Ocak 2019 tarihinde yapılan son mahkeme ile suçlunun 5 yıl 6 ay tutukluluğuna karar verilmiştir. Davadaki hakimin bu cezaya hiçbir şekilde indirim yapılmayacağını söylemiş olmasına rağmen Akhisar Adalet Sarayı'na ettiği itiraz ile denetimli olarak serbest bırakılmıştır, hem de 17 Ocak 2019da. Bu tarihten itibaren sokaklarda rahat rahat dolaşıyor, sıcacık yatağında uyuyor, evinde yemeğini rahat bir şekilde yiyebiliyor. Bir gencin hayatının bedeli, ne kadar ceza alırsa alsın ödenmez; bunu biliyoruz fakat vicdan azabı bile çekmeyip hala suçunu itiraz eden bir kişinin bu şekilde serbest bırakılmaması gerektiğini de biliyoruz. Barış'ın; kardeşimizin yerinde siz de, sizin kardeşiniz de, sizin evladınız da olabilirdi. Suçlunun gereken cezayı alması için bize destek olacağınızı umuyoruz ve biz de gereken yerlere ulaşması için elimizden gelenin çok daha fazlasını yapacağımıza söz veriyoruz.