9'lu HPV aşısına artık onay verilsin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Human Papiloma Virus (HPV) rahim ağzı kanserine sebep olan bir virüstür. HPV aşısı bir kansere karşı koruyabilen tek aşıdır. Aşı ikişer ay ara ile 3 doz uygulanmaktadır. Malesef devlet rahim ağzı kanseri için smear(yayma) yöntemiyle kanser taraması yapmakta fakat primer koruma yöntemi olan HPV aşısını ücretsiz olarak sunmamaktadır.

Türkiye'de ücretini kendiniz ödemeniz karşılığında vurdurabileceğiniz iki çeşit HPV aşısı mevcuttur. Cervarix adlı aşı 2 HPV çeşidine karşı koruyucu iken (HPV16, HPV18), Gardasil-4 adlı aşı 4  HPV çeşidine karşı (HPV6, HPV11, HPV16, HPV18) koruyucudur. Aşı içeriklerinin sahip oldukları HPV çeşitleri arttıkça aşının kapsamı ve koruyuculuğu artmaktadır.

Gardasil-9 adlı aşı ise 9 HPV çeşidine karşı (HPV  11, 16, 18, 31, 33, 45, 52, 58, 96) koruma sağlamaktadır FAKAT ONAY VERİLMEDİĞİ İÇİN YILLARDIR ÜLKEMİZE GELEMEMİŞTİR.

Devletin kanser önleyici böylesine bir aşıyı ücretsiz olarak yapmasını dilerdik ama en azından 9'lu HPV aşısı olan Gardasil-9'a onay vermesini umuyoruz kendi imkanlarımızla daha koruyucu bir aşı yaptırabilelim.

Bugün Tuğçe imzanı bekliyor!

Tuğçe DURSUN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «9'lu HPV aşısına artık onay verilsin!». Tuğçe ve imza atan diğer 202 kişiye katıl.