Doğrulanmış başarı

82 yaşındaki Fatma Sazan’ın cami nöbeti cezası kaldırılsın

Bu kampanya 179 destekçi ile değişim yarattı!

Manisa' nın Soma ilçesine bağlı Karamanlı Mahallesi' nde çıkan kavgayı bastonu ile ayırmak isteyen 82 yaşındaki Fatma Sazan' ın bastonu silah sayıldı.

Kavgaya karıştığı ve şahıslardan birine değnekle vurduğu iddia edilen Sazan hakkında açılan davada kasten yaralama suçu işlediğinden 4 ay hapis günü karşılığı para cezası alırken bu suçu, silah sayılan değnekle işlemesi nedeniyle cezası yarı oranında artarak 6 aya çıkarıldı. 82 yaşındaki Sazan, duruşmadaki iyi hal ve hareketleri nedeniyle cezası indirilerek toplamda 3 bin liraya tekabül eden 5 ay karşılığı cezaya çarptırıldı.

Fatma Teyzemiz içinde bulunduğu durumu şu şekilde anlatıyor: "Evimin önünde kardeşimin kızının da karıştığı kavga çıktı. Bende kavgayı ayırmak için uğraştım. Kavgayı ayırayım derken bana büyük bir tahtayla vurdular. Bende değnekle vurdum. Bundan dolayı bana ceza verdiler. Bu yaşıma kadar cezaevi, karakol görmedim. Neden verdiler bana bu cezayı. Cezam 10 Mart'ta bitecek. O karlı ve soğuk günlerde burada bekledim. Üşüdüm hasta oldum. Cami içerisinde sobası kaloriferi olmayan kuran kursunda ve cami bahçesinde bekledim. Bu yaştan sonra başa geldi. Ama bundan sonra önümde adam öldürseler de karışmam şahit de olmam."

Fatma Teyzeyi tanımıyorum fakat yürümeye bile aciz, nefes darlığı çeken 82 yaşındaki insana böyle bir ceza verilmesi benim vicdanımı rahatsız ediyor ! Sesimizi hızlı bir şekilde duyurabilirsek cezasının geri kalan kısmını kaldırabiliriz. Fatma teyzenin cezasının kaldırılması için sizleri de kampanyayı imzalamaya ve paylaşmaya davet ediyorum.

Bugün Gülten imzanı bekliyor!

Gülten Şanlıgençler bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «82 yaşındaki Fatma Sazan’ın cami nöbeti cezası kaldırılsın». Gülten ve imza atan diğer 178 kişiye katıl.