65+, Serbest gün ve saatlerde kendi otomobilini kullanabilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

65+ vatandaşlar olarak, sokağa çıkma yasağını doğru buluyor ve uyuyoruz. 10 Mayıs günü verilen izinle, az da olsa hava alma, güneşten yararlanma, yürüyüş ve hafif egzersizlerle kendimize gelebildik.

Ancak, bu izin sırasında özellikle evlerinin civarı trafik, bozuk yol, yokuş gibi yürümeye uygun olmayan veya yürüme sıkıntısı olan vatandaşlar, ne yazık ki bu nimetlerden faydalanamadılar ve/veya eve dönüşlerinde sıkıntılar yaşadılar.

Bunun yanısıra, ortamı biraz değiştirmek isteyenler de evlerine yakın mesafedeki park ve mesire yerlerinde moral tazeleme şansına da kavuşamadılar. Çocukları ve torunları uzak semtlerde oturanlar ise, uzaktan da olsa onlara şöyle bir el sallayamadılar. Bu arada, uzun süre aynı yerde park halindeki araçlarda sorunlar çıkma olasılığı kadar, kullanma yeteneklerimizin de düşebileceği gerçeklerini unutmamalıyız.

İstek: Bize serbest günlerde ve saatlerde ve il mücavir alanı içerisinde kalmakla kısıtlı olmak üzere sadece eşlerimizle ve tüm karantina önlemlerine uyarak, kendi otomobilimizi kullanmamıza izin verilmesi.

Bu izin, karantina ortamına bir zarar vermeyeceği gibi daha uzun sürmesi halinde bizlerin dayanma gücünü yükseltecek ve karantina sonrası uyumumuzu kolaylaştıracaktır.