52 bölüm mezununun, İİBF kadrolarına başvurması ADALETSİZLİKTİR

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Devlet Personel Başkanlığı, YÖK'e başvuru yaparak, daha önce alınan bir kararın kamu kurumları ile adaylar arasında ihtilafa neden olduğunu belirtir. YÖK'ün kararında bazı bölüm mezunlarının, İİBF mezunlarının başvuru yaptığı tüm kadrolara başvuru yapabileceklerine dair belirleme bulunmaktadır.

YÖK, Devlet Personel Başkanlığının bu talebini değerlendirdi ve yeni bir karar aldı. Karara göre, açıklaması yapılan 52 bölümün mezunları, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarının başvurduğu yerlere başvuru yapabilecek (www.memurlar.net)... Halihazırda İİBF ve SBF mezunları yeterli kadro bulamıyorken 52 bölümün daha bu kısıtlı kadrolara girme hakkı elde etmesi liyakatsizlik ve adaletsizliktir. İİBF ve SBF mezunları Hukuk fakültesi mezunlarının hak elde ettiği kadrolara giremezken yapılan bu düzenleme tüm İİBF ve SBF mezunlarını zor duruma sokmuştur. Ülkemizde her yıl ortalama 25.000 İİBF ve SBF mezun vermektedir.

Bugün Berat imzanı bekliyor!

Berat Sancak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «52 bölüm mezununun, İİBF kadrolarına başvurması ADALETSİZLİKTİR». Berat ve imza atan diğer 781 kişiye katıl.