4 masum çocuğum Çin hapsinde

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Dünyadaki Tüm Vicdan Ehline Müracaat!

Ey yeryüzünün vicdanlı ve onurlu insanları! Çin toplama kampına götürülen 4 çocuğumu ve hapse atılan akrabalarımı kurtarmak için sizlerden yardım istiyorum.

Ey yeryüzünün özgür insanları! size yalvarıyorum, şu masum çocuklarımı kurtarmam için bana yardım ediniz! Biz, Çin’in acımasızlığı ve sizlerin sukutu arasında yok olmaktayız, lütfen benim feryadıma kulak veriniz.

Ben Adil Abdulkadir, Çin komünistleri tarafından işgal edilerek “Xinjiang” adı verilen Doğu Türkistan’ın Hotan şehrinden bir tüccarım. 2017 yılında, eşim hamile olduğu için, ikiden fazla çocuk yapmak yasak olan memleketimi terk ederek (Çinliler eğer eşimin hamile olduğunu bilselerdi eşime zorla kürtaj yaptıracaktı), eşimle birlikte Türkiye’ye gelmiştim. Amacımsa, eşim doğurduktan sonra çocuğumu buradaki tanıdıklarıma emanet ederek memleketime dönmekti. Ama Çin hükümeti halkımıza yönelik, Türkiye’ye gidip gelenleri hapse atmak, topyekûn asimilasyon ve ateistleştirme hareketini başlattı. Gün geçtikçe fenalaşan siyasi vaziyetlerden ötürü memleketime dönmem mümkün olmadı. Son zamanlarda daha da vahşileşen Çin rejimi bizim peşimizi hiç bırakmadı. Bu süreçte, eski eşime 20 yıl, 72 yaşındaki anneme 10 yıl, abime 5 buçuk yıl hapis cezası verdiler. Kız kardeşim hapiste sorgu esnasında işkenceden öldürüldü. Bunlar yetmemiş gibi, eşimin abisi ve yeğenlerini hem de diğer akrabalarını çeşitli bahanelerle hapse attılar.  Ailemde hiç kimse kalmadıktan sonra, en büyüğü 8 yaşta küçüğü 4 yaşta olan 4 çocuğumu ve kız kardeşimin 3 çocuğunu toplama kampına götürdüler. Bu durum, sadece benim değil belki bütün Doğu Türkistanlıların başına gelen büyük facianın sadece bir kesitinden ibarettir.

Çocuklarımın Çin’in toplama kampına hapsedildiği haberini aldıktan sonra eşim büyük bir travma yaşadı, ben de dahil psikolojik olarak çok zor dönemler yaşıyoruz. Çin rejimi, memleketimdeki benimle irtibatı olan tüm akrabalarımı hapse attı ya da idam etti. Biz yurtdışında gurbette ne edeceğimizi, kime başvuracağımı ve kimden yardım isteyeceğimizi bilemediğimizden bu dünya bize dar oldu.

Ey insanlar! Ey vicdan sahipleri! Neredesiniz? Şu masum çocuklarımı Çin hapsinden kurtarmam ve çocuklarıma kavuşabilmem için bana yardım ediniz! Lütfen!

Ben bir işadamıyım, 10 milyon dolarlık servetim memleketimde kaldı. Dolayısıyla, ben ve eşim çocuklarımızı kurtarmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Hatta gerekirse çocuklarımı bıraksınlar ve karşılığında beni alsınlar.

Ey hakseverler! Ey vicdanı sukut etmemiş insanlar! Yukarıda bahsettiğim konularla ilgili tüm somut deliller elimdedir. Gerekli kurum ve makamlara bu iddiamı doğrulamaya ve gerçek kanıtlarla ispat etmeye hazırım.

İnsan hakları kuruluşları, demokrasi savunucuları, devlet erkânları, sivil toplum kuruluşları, sanatçılar, ünlüler, din adamaları ve kısacası vicdanı sukut etmemiş kalbinde zerre kadar insanlık duygusu olan tüm insanlar! Size yalvarıyorum, zalimler tarafından benden çalınan çocuklarımın kurtarılması için yardım ediniz, lütfen!

Sevgi ve saygılarımla,

Naçizane Kardeşiniz Adil Abdulkadir

Bugün adil imzanı bekliyor!

adil abdulkadir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «4 masum çocuğum Çin hapsinde». adil ve imza atan diğer 1.157 kişiye katıl.