4/b alımlarında yasalara uyulsun, boşluktan faydalananlar cezalandırılsın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

'' Ösym tarafından yapılan 657 sayılı Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel yerleştirme işlemi neticesinde yerleştirilmesi yapılan adaylar aynı dönem içerisinde geçerli olan KPSS sonucunu kullanarak ÖSYM tarafından yapılacak 4/B sözleşmeli pozisyonlara aynı unvan için tekrar başvurularda 1 yıllık bekleme süresi dikkate alınmaktadır. ''

Gayet açık bir şekilde belirtilmesine rağmen bir çok kişi iki hatta üç ayrı kadroyu işgal edip bekleyen insanların mağdur edilmesine sebep olmaktadır. 2017/3 atamasında atanıpta 2017/5 atamasına tercih veren ve bir yaptırımla karşılaşmayan, yasalara uygun olmamasına rağmen çalışmaya başlayan kişiler diğer atamalar için de aynı kanunsuzluğu yapmak isteyenlere cesaret vermişlerdir. bunun sonucunda da  2017/5 atamasında Sağlık Bakanlığı kadrolarına atanıpta 2018/4 atamasında da tercih veren birçok kişi tespit edilmiş fakat bir yaptırımla karşı karşıya kalacaklarına dair bakanlıktan veya yetkili herhangi bir kurumdan açıklama yapılmamış, önlemeye dair bir girişimde bulunulmamıştır.

Aynı şekilde üniversite hastanelerinin 4/b'li kadrolarına yerleşip, tercih döneminde istifa edip Sağlık Bakanlığının 4/b'li kadrolarına yerleşen kişi sayısı binlerle ifade edilmektedir. Binlerce insanın, binlerce ailenin umudunu yıkan bu şahıslara gerekli yaptırımın uygulanması için yetkili kurumlardan en az bizim kadar hassas olmalarını ve gereken önlemlerin alınmasını, usulsüzlük yapanların yasalarda belirtilen 1 yıllık bekleme süresine tabii tutulmalarını istiyoruz.

Yetkili kurumlarca gerekenin yapılmasını arz ederiz.

Bugün Burak imzanı bekliyor!

Burak Öğütgen bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «4/b alımlarında yasalara uyulsun, boşluktan faydalananlar cezalandırılsın.». Burak ve imza atan diğer 745 kişiye katıl.