35 Güvenlik Görevlisinin Görevlerine İadelerinin Yapılması

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Bingöl’ün Solhan İlçesinde yapılan ve 2018 yılında işletmeye alınan Yukarı Kaleköy Barajı ve HES, işletmede olan barajlar içerisinde Türkiye’nin En Büyük Kurulu Güce Sahip Yedinci, özel sektör tarafından gerçekleştirilen ise En Büyük Kurulu Güce Sahip HES projesi unvanlarına sahip Kaleköy Barajı’nda çalışan 35 güvenlik görevlisi kardeşimizin bir gece ansızın işlerinden uzaklaştırmaları hususunu sizinle paylaşmak ve bu kardeşlerimize yardımcı olmanız için sizleri rahatsız ediyoruz.

Bu milletin 35 evladı 6-7 yıldan beri baraj şantiyesinde güvenlik görevlisi olarak istihdam edilmiş ve zorlu kış şartlarında, kavurucu yaz sıcağında görevlerini ifa edip korumakla mükellef olduğu şantiyede 1700-1800 TL civarında bir ücretle çalışmaktaydılar.

Baraj yapımı işlerinin tamamlanması ile bölge halkından çalışanlar, işlerin bittiği gerekçesi ile işlerinden çıkarılmışlar ve bu da doğal olarak karşılanmıştır. Ancak güvenlik görevlisi ihtiyacı devam ederken çalışmakta olan güvenlik görevlileri işlerinden uzaklaştırılmışlar ve yerlerine ise bölgeden olmayacak uzman ekip istihdam edilecek denilmektedir.

Millet olarak bizler; 15 Temmuz hain teşebbüse karşı ülkemizde gösterilen kahramanlık ve milli iradenin yıldönümü nedeniyle nöbette olduğumuzda bu kardeşlerimiz de görevli oldukları işletmede görevlerini ifa ederken o gece saat: 03.00 ile 04.00 sularında görev yerlerine gelen yetkililerce silahları alınarak işten çıkarıldıkları belirtilmiştir.

Özellikle 15 Temmuz yıl dönümünde ve gece saatlerinde güvenlik görevlilerin silahları ellerinden alınarak işsiz bırakılmalarını manidar görmekteyiz. Bununla beraber, 6-7 yıl 1600’ü aşkın çalışanın dahi olduğu dönemlerde görev yapabilen Solhan’ın evlatları baraj işletmeye geçip daha iyi şartlardaki nöbet kulübelerinde görev yapma durumu olduğu dönemde işlerinden uzaklaştırıldılar. Bu kardeşlerimiz, 6-7 yıldır baraj çalışmaları esnasında tozu yutmuş her türlü sıkıntıya katlanmış ancak son noktada ekmeklerinden olmuşlardır.

Güvenlik görevlisi olan kardeşlerimiz silahlı güvenlik görevlisi olma belgelerine sahip özel güvenlik görevlileri olarak istihdam edilmekteydiler. Bunlardan bazıları başka illerde çalışırken kapılarında çalışma imkanları olduğu için işlerini bırakıp Solhan’a gelirken ekseriyeti ise bu işlerine güvenerek borçlanmış ve geleceklerine yatırım amacıyla ev almış, kimisi evlenmiştir. Bu işsizlik maddi sıkıntıyı beraberinde getireceğinden sosyal çevrede ve ailede de sıkıntılara sebep verebilme ihtimalini getirebilmektedir.

Ülkemize enerji kaynağı olarak kazandırılan bu yatırımdan dolayı köyleri suyun altında kalıp çocuklukları, anıları ve hayalleri ellerinden alınan kardeşlerimiz ile bölge köylerde olup şantiyenin kurulmasından bugüne yolları bozulan, toz toprakla yaşama durumunda kalan, arazileri istimlâk edilen ancak ülkemize ve yerelde de evlatlarımıza bir yatırım olan bu baraj, birçok kişinin de umutlarının yeniden yeşermesine sebep iken o umutları da bir gecede ansızın yok edilmiş durumdadır.

Rezzak’a iman etmiş bir millet olarak kapanan kapının ardından bir kapının da açılacağına inanıyoruz. Bizler, ilçe halkı olarak; bu kardeşlerimizin gece ellerinden silahları alınarak bir gerekçe de gösterilmeden işsizler kervanına katılmalarını hak çerçevesinde değerlendiremedik. Bunu da ülkemizin liderine, ümmetin umudu olan ve haksızlığa tahammül etmeyip haksız güçlüdense haklı güçsüzün yanında olduğunu dünyaya göstermiş Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’dan ve siz değerli Bakanlarımızdan bu kardeşlerimizin sesine kulak vermesini bekliyor ve yardımcı olmasını temenni ediyoruz.

Bu talebi; hem vatandaşlarınız olarak, hem aynı ümmete mensup kardeşleriniz olarak hem de mağdur edilmiş, evine boynu bükük bir şekilde gitme zorunda kalan bu vatanın evlatları adına sizden talep ediyoruz. Rabbim, sizleri de bizi de zorda bırakmasın ve her daim mağdurların ve mazlumların yanında olma gücünü nasip etsin.

Bugün Ferhat imzanı bekliyor!

Ferhat BAYAR bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «35 Güvenlik Görevlisinin Görevlerine İadelerinin Yapılması». Ferhat ve imza atan diğer 742 kişiye katıl.