31 Ağustos'ta Okullar Açılmasın!!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.

Yetişkinlerin bile sosyal mesafeyi korumadığı Covid-19 döneminde özellikle küçük çocuklar kış mevsiminde havalandırılmaya bile müsait olmayan sınıflarda kendi başlarına ne kadar önlem alabilirler?

08.07.2020 tarihinde sayın sağlık bakanımız Fahrettin KOCA'nın da yapmış olduğu açıklamaya baktığımızda sınıflar sosyal mesafe kurallarına uygun değil. Kapasite neyse o kadar öğrenci bulunacağını belirtti.

Bu kadar çocuk birbirleri ile temas halinde olup hem kendi sağlıklarını hem de aileleri ve çevrelerindeki insanların sağlığını tehlikeye atmış olacak. Bu çocuk ve aileleri arasında kronik hastaların da olacağını var sayarsak 31 Ağustos'ta okulların açılmasının fayda sağlamayacağı ve halkın sağlını kötü etkileyip belki de ölümle sonuçlanacağı aşikar.

Geçtiğimiz yıl okula başlayan ilkokul 1. sınıf öğrencileri daha tam okuyamadan 2. sınıftan devam edecekler.

Tüm bu gerekçelere baktığımızda hiç kimsenin sağlığının etkilenmemesi, hiçbir aile ve çocuğun mağdur olmaması adına bu imza kampanyasını başlatmak istiyoruz. Gelin hep birlikte el ele verip bu soruna bir çözüm getirelim.