Doğrulanmış başarı

30 Ekim Okullar ve Kamu Kuruluşları Tatil Olsun !

Bu kampanya 20 destekçi ile değişim yarattı!

Çünkü 28 Ekim yarım gün ve 29 Ekim tam gün tatil. 30 Ekim tatil ise cumaya denk geldiği için Cumartesi ve pazar günü ile birlikte 5 günlük bir tatil söz konusu.

Hele ki pazar günü 1 Kasım 2015 genel seçimleri için oy kullanacağız.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan sonraki gün olan 30 Ekim 2015 tarihi Cuma gününe denk gelmektedir ve o gün hem okullar için hem de kamu kuruluşlarında çalışanlar için son gün ayrıca haftanın son günü. Doğal olarak çoğu vatandaş işe, çoğu öğrenci ve öğretmen de okula gitmek istemeyecektir. Dolayısıyla 30 Ekim 2015 tarihininde okullar ve kamu kuruluşları için tatil olma olasılığı artıyor.

1 Kasım Pazar günü Türkiye sandık başına gidecek ve yaklaşık 59 milyon seçmen oy kullanacak. 1 Kasım turizm için yüksek sezona denk gelmiyor; ancak 29 Ekim cumhuriyet bayramı'nın perşembe gününe gelecek olması milyonlarca çalışan için cuma günü de izin alarak 4 günlük tatil yapma fırsatı anlamına geliyor. 30 Ekim tatil mi sorusu bu yüzden önemli. Turizm sektörü temsilcilerine göre, 4-5 günlük bu tür tatiller yaklaşık 150 bin kişilik bir ekstra hareketin oluşmasına yol açıyor. "Beyaz Türkler oy kullanmaya dönmüyor, tatiline devam ediyor" görüşüne tam olarak katılmayan turizmciler, seçimin tatile çıkan kişi sayısını da tatil süresini de yakından etkilediğini dile getiriyor.

henüz resmi bir açıklama gelmedi. Seçimlerin de 1 Kasım Pazar gününe gelmesi 4 günlük tatil planlarını sekteye uğratıyor. Bayram tatili hakkındaki resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

Bugün alparslan imzanı bekliyor!

alparslan ertal bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «30 Ekim Okullar ve Kamu Kuruluşları Tatil Olsun !». alparslan ve imza atan diğer 19 kişiye katıl.