3 yaşındaki Melis’in yeri annesinin yanıdır

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

KÜÇÜK MELİS’İN ANNESİNDEN KOPARTILMASINA İZİN VERMEYİN! MELİS HENÜZ 3 YAŞINDA; ANNESİNİN BAKIM, SEVGİ VE İLGİSİNE MUHTAÇ!

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Dilek Güneş ile Yunan vatandaşı Georgios Tsakiridis 27 Aralık 2014 tarihinde İzmir’de evlendi. Bu evliliklerinden 3 Kasım 2015 tarihinde Aikaterina Melis isimli dünyalar tatlısı bir kız çocukları oldu. Aile, Melis’in doğumundan kısa bir süre sonra Yunanistan’ın Selanik şehrine bağlı Sindos köyüne taşındı.

Yunanistan’da yapılan baskılara, yaşama ve bulunduğu ortama alışamayan Dilek ile Melis , kısa bir süre sonra Georgios’un da izniyle tekrardan İzmir’e döndüler. Dilek ve Georgios’un evliliklerindeki sıkıntıları giderememesi, kültürel ve dinsel anlaşmazlıklar gibi sebepler sonunda Ekim 2016 tarihinde İzmir’de Dilek tarafından boşanma davası açıldı ve Melis’in velayeti de tedbiren annesine verildi.

Boşanma davası sürmekte iken Yunan baba Georgios, Selanik’teki Yunan mahkemelerine “çocuğunun annesi tarafından kaçırıldığı” şikayeti ile başvurdu ve davacı oldu. Bu şikayeti sebebi ile Türkiye’de de Dilek aleyhine “çocuğun babaya iadesi” istemli bir yargılama yapılmaya başlandı.

Selanik’te görülen yargılama süreci 16 Ocak 2018 tarihinde karara bağlandı ve Georgios’un talepleri reddedilerek, küçük Melis’in annesinde kalmasına hükmedildi. Melis’in babasının yanında gece konaklaması sakıncalı bulunarak, anne nezaretinde görüşmelerine ve Skype ile de iletişim kurmasına izin verildi.

Türkiye’deki yargılama ise önce babayı, sonra anneyi, ardından tekrar babayı haklı buldu ve son olarak İstinaf mahkemesi kararı ve Yargıtay’ın onaması ile kesin olarak Melis’in babasına iade edilmesine karar verdi.

Yunan baba Georgios bu kararı icraya koydu ve Melis’i alıp yurtdışına götürmesi halinde bir daha anneyle görüşmeme ve küçüğün yaşı nedeniyle ruhsal, psikolojik ve sosyal travmaya maruz kalma olasılığı bulunmakta. Bu kararın icrası, küçük Melis’in üstün yararlarına aykırılık taşımaktadır.

Anne Dilek şimdi son çare olarak Avukatı Mehmet Emin Keleş aracılığıyla Anayasa Mahkemesi’ne iade kararının yürütülmesinin durdurulması konusunda tedbir istemli bireysel başvuruda bulundu. Henüz anne kucağındaki Melis her an annesinden kopartılabilir, Yunanistan’a götürülebilir ve belki de tekrar asla Türkiye’ye getirilemeyebilir. Anne sevgisine, bakımına ve ilgisine muhtaç 3 yaşındaki Melis’in annesinden kopartılmasına lütfen sen de bir imzan ile karşı çık. Bu haksızlığa sessiz kalma!