''3.500 İş ve Meslek Danışmanı Ataması Yapılsın Artık''

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başdanışmanım, Sayın Genel Müdürüm, Sayın Genel Müdür Yardımcılarım, Sayın Daire Başkanlarım

Sürekli büyüyen ve dinamik bir yapıya sahip olmakla birlikte içerisinde nice genç beyinleri, yetenekleri barındıran güzel ülkemizin 2018 yılı içerisinde ki en önemli konularının başında ''İstihdam'' konusunun geleceği aşikardır. Bu bağlamda sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde bir İstihdam Şûrası yapılmış olup 2.Milli İstihdam Seferberliği başlatılmıştır. İstihdam dediğimiz anda ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bakanlığımıza bağlı İŞKUR akıllara gelmektedir. İstihdam konusunun öncü gücü ise İş ve Meslek Danışmanlarıdır.

İstihdam ve işsizlik bağlamında 2023 yılı ana hedeflerinde %5 işsizlik oranı belirlenmiş olup bu bağlamda yeni projeler hayata geçirilmiştir.

Hayata geçirilen bu projeler içerisinde ise hayati önem arz eden proje  ''İş ve Meslek Danışmanlığı'' projesi olmuştur. 2012 yılının Nisan'ın da sayın Cumhurbaşkanımız'ın Başbakanlığı döneminde ilk kez İş ve Meslek Danışmanları atanmış, her işsizin bir İş ve Meslek Danışmanı olacak sloganı ile Türkiye'nin 81 ilinde göreve başlatılmışlardır.

Göreve başlatılan bu danışmanların özverili çalışmaları ile birlikte üstün çabaları neticesinde güzel sonuçlar ortaya çıkmış, bir dönem işsizlik rakamları %8,8 gibi dip seviyelere gerilemiştir. Fakat daha sonra içsel ve dışsal faktörlerin olumsuz etkileri ile günümüzde genel işsizlik rakamlarımız %11'leri genç işsizlik rakamlarımız %20'leri görmüştür. Her 5 gençten birisi işsizdir.

Son kez İş ve Meslek Danışmanı atamasının yapıldığı 2013 yılının Nisan'ından itibaren aradan geçen  56 ayda 60'dan fazla İş ve Meslek Danışmanlığı sınavı yapılmış olup sayıları 12.000'li rakamlara ulaşan İşsiz İş ve Meslek Danışmanı ordusu oluşmuştur. Bu bağlamda ataması yapılmayan öğretmenler gibi sayıları katlanarak artmaya devam etmektedir.

Çalışma hayatına dair yapılan düzenlemeler ile 4C'lilerden, Taşeron İşçilere, Geçici İşçilerden, Doğum İznine, Kıdem Tazminatından, Emekli Maaşlarına kadar daha bir çok sosyal hayatı ilgilendiren konularda güzel adımlar atılmış ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gideren devletimizin 5 yıllık bekleyişimizi son bulduracak ve atamalarımızı yapacağına olan inancımız ilk gün ki gibi taze ve diridir.

İşte bu nokta da vatandaşlarımızın sesine kulak veren ve her zaman halkın içerisinde yer alıp halkın sorunları ile yakinen ilgilenen değerli ve kıymetli bürokratlarımıza bizlerde 5 yıldır yapılmayan atamalarımız nedeni ile hayatlarımızı, hayallerimizi ve geleceğimizi artık ertelemek istemediğimizi iletmek istiyoruz.

Konumuzu İstihdam, bu konunun muhatap kurumu ve ana neferi İŞKUR. Ve İŞKUR'un da bu noktada ihtiyaç duyacağı personel İş ve Meslek Danışmanları. Fakat 5 yıldır atamaları yapılmayan bir başka deyişle atama bekleyen İş ve Meslek Danışmanlarının kendileri işsiz olmakla birlikte ne yaptılarsa seslerini duyuramadılar, yaşamış oldukları mağduriyeti sona erdiremediler. İnşallah devletin şefkatini gösterecek yaklaşımlarınız neticesinde bizlerinde atamaları yapılmış olacak. İnanıyoruz.

Ataması Yapılmayan İş ve Meslek Danışmanları olarak kısaca şunu ifade etmek istiyoruz.

1- 12.000'li rakamları aşan bir sayıya ulaşan İşsiz İş ve Meslek Danışmanı ordusu varken, İŞKUR'un kurum içerisinde çalışan memurları arasından İş ve Meslek Danışmanı ataması yapması bizleri incitmekte ve daha da fazla karanlığa mahkum etmektedir. Düşünün hem İş ve Meslek Danışmanısınız hem de işsizsiniz.

2- İş ve Meslek Danışmanlığı sınavı yapma yetkisi alan akademik kuruluşlar sürekli İş ve Meslek Danışmanlığı sınavı açarak bu işsiz danışman ordusunun sayısının katlanmasına sebep olmaktadır.

3- İş ve Meslek Danışmanlığı sınavları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR Genel Müdürlüğü ve MYK yetkililerinin koordinasyonu şeklinde belirli bir plan ve program dahilinde ihtiyaca göre yapılmasının hem faydalı olacağı kanaatindeyiz hem de mağduriyetleri giderme noktasında önem arz edeceğini düşünmekteyiz.

4- Belki de en önemli sorun şudur ki 5 Yıldır atamaları yapılmayan İş ve Meslek Danışmanlarının sertifika kullanım süreleri 2018'in Haziranın da sona erecek olup bu tarihten sonra 10 bin İş ve Meslek Danışmanı atama ilanı çıksa dahi bu adaylar başvuru yapma haklarını kaybetmekle birlikte geleceklerini de karanlığa gömeceklerdir.

5- Sürekli vizyonunu geliştiren ve yeni hizmet merkezleri açan İŞKUR'un mevcut İş ve Meslek Danışmanı sayısı iş yoğunluğuna ve geniş sorumluluk alanına yetmemek ile birlikte yeni bir atamanın taze kan olarak yaratacağı pozitif ivme kaçınılmazdır.

5 yıldır bir umutla hergün İş ve Meslek Danışmanı atama ilanının çıkacağı günü bekleyen, gelecek ile ilgili hayallerini sıkı sıkıya tutmakla birlikte kavuşacağına inanan İş ve Meslek Danışmanları olarak bu çığlığımıza sessiz kalmayacağınızı umut ediyor 5 yıllık bekleyişin hakkı olduğuna inandığımız ve mağduriyetleri azaltacağını düşündüğümüz KPSS puanları ile 3.500 kurum dışı İş ve Meslek Danışmanı atamasının yapılacağı günü sabırsızlıkla bekliyor saygılar sunuyoruz.

Bugün Burçin imzanı bekliyor!

Burçin Tanış bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «''3.500 İş ve Meslek Danışmanı Ataması Yapılsın Artık''». Burçin ve imza atan diğer 303 kişiye katıl.