2019-2020 Bilsem Sınavına 4. Sınıflar da Dahil Edilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Bizler 2019-2020 eğitim öğretim yılında 4. sınıfa geçen çocukların velileriyiz. Ailelerinin,  öğretmenlerinin gözlemi ve kanaatiyle ya da RAM (Rehberlik ve Araştırma Merkezi) den, Fakülte hastanelerinden, özel kuruluşlardan alınmış tanıları ile üstün yetenekli çocuklara sahip olduğumuzu düşünüyoruz/biliyoruz.

Bilsem (BİLİM VE SANAT MERKEZİ) tüm çocuklar için harika bir olanak.

Ancak farklı sebeplerden BİLSEM'e kayıt hakkı kazanamadık ve 2019 yılı BİLSEM sınavında 4. Sınıf öğrencilerine giriş hakkı verilmemesinden endişeliyiz.

OYSA,

Bazı çocuklar şuan 4. Sınıfta olup, öğretmenleri tarafından Bilsem e hiç aday gösterilmemiş hatta velileri de bilgilendirilmemiş olabilir. “Ailelere -konu hakkında bilgilendirildim, katılmak istiyorum/istemiyorum- diye dönüş yapacakları minicik bir tebliğ yapılsaydı keşke”

Bazı çocuklar kendini erken yaşta ifade edemezken ilerleyen yaşlarda bunu daha iyi yapabilir. “4.sınıf çocuklarının bugün yaşları sadece 8-9 dur”

Bazı çocuklar sınav kaygısını diğer çocuklardan daha üstte yaşayabilir. “Özellikle farkındalık düzeyi yüksek çocuklar”

Bazı çocukların aileleri geçen yıla kadar alınan sınav ücretini daha önceki yıllarda o an için bulamamış, yatıramamış olabilir. “Maalesef bu durumda olan bir çok aile var”

Bazı çocuklar gurup taraması olan 1. Aşama tablet sınavını çok yüksek puanla geçse bile 2. Aşamada testör (test uygulayıcısı) bir yabancı ile aynı odada kapılar kapanıp baş başa kaldığında sorulara odaklanamayabilir. “Çocuklarımızı korumak için Yabancılar ile konuşmuyoruz vurgusu hafızalarında fazlaca yer bulmuş olabilir.”

Bazı çocuklar Bilsem öğrencisi olma hakkını bir soru yada bir puan ile kaçırmış olabilir.  “Bu sonuç bizlere gayet iyi performansa sahip çocuklarımız olduğunu gösterirken, onlarda özgüven kaybı ve gerileme sebebi olabilir”

Bazı ailelerin ise çocuğunun üstün yetenekli olduğunu göre göre, gerek yaşanılan kent itibari ile gerek maddi olanakları itibari ile BİLSEM gibi ücretsiz ve her ilde bulunan devlete bağlı bir özel eğitim kurumundan başka alternatifi olmayabilir.

Çok yoğun katılım olan her sınavda yanlışlıklar olabilir. Bunu fark etmek, düzeltmek, sorumluları bulmak belki ceza vermek bile bazen telafi olmayabilir. “2. aşamaya yaptığı itiraza 120-130 aralığında şeklinde cevap alan bazı ailelerin kafasında soru işareti kalmış olabilir.”

Ve bu örnekler daha da çoğaltılabilir. Ancak hiç birisi bu yıl giremeyeceği ön görülen çocuklarımızdan kaynaklanmış nedenler değildir.

Her ne sebeple olursa olsun, kaç kere denemiş olursa olsun, kaç puanda kalmış olursa olsun, bu çocuklara bir şans daha verilebilir.

Tüm bu izahına çalıştığımız nedenler ile bizler;

2019-2020 eğitim öğretim yılında yapılacak Bilsem sınavına 4. Sınıf öğrencilerinin de dahil edilmesini siz büyüklerimizden arz ve talep ediyoruz.