2017 Bedelli Askerlik İmza Kampanyası

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Tek kelimeyle "ihtiyaç" tan dolayı bedelli askerlik istiyoruz. Bizler; askerliğin sorun olmaktan çıkmasını istiyoruz. Amacımız; kendimizi kurtarmak değil. Profesyonel askerliğin yakın bir gelecekte hayat bulacağını herkes biliyor. Biz bu sürecin hızlanmasını istiyoruz. Mevcut askerlik sisteminin 1916 yılından kalma bir sistem olduğu göz önünde bulundurulduğunda; profesyonel askerliğin kaçınılmaz olduğu ortadadır. Mevcut askerlik sistemi nedeniyle; geçmişte çok acılar yaşandı. Birçok insan, eşyasını depoya kaldırmak ve bakmakla yükümlü oldukları ailelerini eşine dostuna emanet etmek zorunda kaldı. Bu şekilde ciddi fedakarlıklarla askerliklerini yerine getiren ağabeylerimizin hassasiyetlerini anlıyoruz. Ancak; geçmişte acılar yaşanmış olması, bugün ve gelecekte aynı acıların yaşanmasını gerektirmediğini düşünüyoruz.

Bizler, askerlik vazifemizi yapmak istiyoruz. Ancak; bizim için problem olan süredir. Askerde olduğumuz süre zarfında; ailelerimizin akibetini merak ediyoruz. "Kiramızı kim ödeyecek?" ve "Ailelerimize kim sahip çıkacak?" sorularıyla dertleniyoruz. Bizler, sanıldığı gibi askerlikten kaçan insanlar değiliz!

Zengin vatandaşlarımız, 3 yıl yurtdışında kalmaları halinde "dövizli askerlik" hakkı elde ediyorlar ve 21 gün süreyle askerliklerini yapıp hayatlarına kaldıkları yerden devam ediyorlar. Bedelli askerlik uygulanırsa; anayasa'nın eşitlik ilkesi'ne çok da uymayan bu durumun ortadan kalkması sağlanacaktır. Ayrıca; son zamanlarda ortaya çıkan çok sayıda "çürük raporu çetesi" vakasının önüne geçileceği açıktır. Devletimiz açısından en önemli fayda ise; askerlik harcamalarının kısılması ve tasarruf edilen parayla vatandaşlara daha iyi eğitim ve sağlık hizmeti verilebilecektir.

Bugün Bedelli imzanı bekliyor!

Bedelli Askerlik bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «2017 Bedelli Askerlik İmza Kampanyası». Bedelli ve imza atan diğer 1.761 kişiye katıl.