Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 306 destekçi ulaştı

2008 yılında Karaköy'deki geçici Kadıköy iskelesi hepimizin korku dolu bakışları arasında sulara gömüldü. Her gün Karaköy'de batan iskelenin yerine yapılan iskeleden "bugünü de kazasız belasız atlatırız inşallah" diyerek biniyorum vapura...

Daha da kötüsü, artık bu geçici iskele çok fazla sallanıyor ve hiç güven vermiyor. Başımıza ölümlü bir kaza gelmeden önlemini almamız lazım. Üstelik bu iskele, yaşlılar, çocuklar ve engelliler için çok ama çok tehlikeli. Ben zar zor yürürken onların sarf ettiği çabayı gördükçe içim cız ediyor.

Bu iskele, 2008'de alabora olan iskelenin yerine geçici olarak yapılmıştı, ama tam beş yıl geçmesine rağmen hala sağlam ve güvenli bir iskele yapılmış değil.

Buna yönelik talep iletildiğinde ise, 2013 yılında meydan düzenlemesi yapılacağı söyleniyor. Beşiktaş'taki Kadıköy İskelesi'nde bir vatandaş güvenlik önlemlerinin yetersiz olması nedeniyle hayatını kaybetti. Karaköy'de de böyle vahim bir kaza olmadan önce, ciddi bir iskele düzenlemesi ve sağlamlaştırması yapılması gerekiyor. En önemlisi ise, engelli ve yaşlı vatandaşların güvenle kullanabilmesine uygun hale getirilmesi gerekiyor.

Resmen 2008'den beri bu düzenleme yapılmamış, 2009 yılında bir mimari proje dahi var ama uygulanmamış. Yılda 50 milyon yolcu taşıyan Şehir Hatları'nın bu yolcuların hayatlarını güvence altına almak ve hak ettikleri hizmeti vermelidir.

Karaköy'e güvenli ve kalıcı bir iskele yapılmasını sağlamak için kampanyamı imzanızla destekleyin.

Bugün Şehir Çocuğu imzanı bekliyor!

Şehir Çocuğu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «2008'de batanın yerine kalıcı #Karaköyiskelesi yapılsın, vatandaşın korkusu sona ersin @Sehir_Hatlari». Şehir Çocuğu ve imza atan diğer 305 kişiye katıl.