Petition Closed
Petitioning Genel Müdür, İstanbul Şehir Hatları Turizm ve Tic. San. A.Ş. Süleyman Genç and 4 others

2008'de batanın yerine kalıcı #Karaköyiskelesi yapılsın, vatandaşın korkusu sona ersin @Sehir_Hatlari

Supporters

2008 yılında Karaköy'deki geçici Kadıköy iskelesi hepimizin korku dolu bakışları arasında sulara gömüldü. Her gün Karaköy'de batan iskelenin yerine yapılan iskeleden "bugünü de kazasız belasız atlatırız inşallah" diyerek biniyorum vapura...

Daha da kötüsü, artık bu geçici iskele çok fazla sallanıyor ve hiç güven vermiyor. Başımıza ölümlü bir kaza gelmeden önlemini almamız lazım. Üstelik bu iskele, yaşlılar, çocuklar ve engelliler için çok ama çok tehlikeli. Ben zar zor yürürken onların sarf ettiği çabayı gördükçe içim cız ediyor.

Bu iskele, 2008'de alabora olan iskelenin yerine geçici olarak yapılmıştı, ama tam beş yıl geçmesine rağmen hala sağlam ve güvenli bir iskele yapılmış değil.

Buna yönelik talep iletildiğinde ise, 2013 yılında meydan düzenlemesi yapılacağı söyleniyor. Beşiktaş'taki Kadıköy İskelesi'nde bir vatandaş güvenlik önlemlerinin yetersiz olması nedeniyle hayatını kaybetti. Karaköy'de de böyle vahim bir kaza olmadan önce, ciddi bir iskele düzenlemesi ve sağlamlaştırması yapılması gerekiyor. En önemlisi ise, engelli ve yaşlı vatandaşların güvenle kullanabilmesine uygun hale getirilmesi gerekiyor.

Resmen 2008'den beri bu düzenleme yapılmamış, 2009 yılında bir mimari proje dahi var ama uygulanmamış. Yılda 50 milyon yolcu taşıyan Şehir Hatları'nın bu yolcuların hayatlarını güvence altına almak ve hak ettikleri hizmeti vermelidir.

Karaköy'e güvenli ve kalıcı bir iskele yapılmasını sağlamak için kampanyamı imzanızla destekleyin.

Letter to
Genel Müdür, İstanbul Şehir Hatları Turizm ve Tic. San. A.Ş. Süleyman Genç
Yapı İşleri Müdürü, İBB İsa Camcı
İstanbul Şehir Hatları Turizm ve Tic. San. A.Ş. Halkla İlişkiler Dairesi
and 2 others
İstanbul Şehir Hatları Turizm ve Tic. San. A.Ş. Basın ve İletişim Dairesi
Başkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş
2008'de alabora olan geçici Karaköy iskelesi aradan beş yıl geçmesine rağmen yenilenmedi. Olay ilk gerçekleştiğinde hemen bir geçici iskele yapıldı. Ardından ortaya kalıcı iskele mimari projesi bile atıldı.

Ancak geçen sürede bu kalıcı iskele yapılmadı. Son zamanda iskele yanaşma, iniş binişlerde çok sallanıyor. Ayrıca geçici olduğu için engelli, çocuk, yaşlılar için bir yürüme yolu yok. Onlar çok zorlukla vapura biniş-iniş yapabiliyorlar. Beş yıllık sürede bu iskelenin ne kadar yıprandığını tahmin bile edemiyorum. Yakında, başımıza ölümlü bir kaza gelmesinden korkuyorum.

Yaklaşık altı ay önce Beşiktaş'taki Kadıköy iskelesinde yaşanan olayda bir vatandaş alınmayan güvenlik tedbirleri nedeniyle hayatını kaybetti. Bu nedenle İstanbul'daki Karaköy İskelesi'nden başlayarak kalıcı ve güvenli hale getirilmesini istiyorum.

2008'den beri ihmal edilen Karaköy'e kalıcı iskele yapılmasını ivedelikle talep ediyoruz.

Bu konuda taahütünüzü tarih (Gün, ay, yıl), proje, süre, bütçe olarak kamuoyuna ivedilikle açıklamanızı talep ediyorum.