0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

2000 yılından önce vergi mükellefi olmuş, odaya kaydını yaptırmış ancak Bağkur'a tecil yaptırmadığı için sigortadan faydalanamayan esnafın çalıştığı yıllar boşa gitmektedir.

Örneğin; 10 yıl devlete vergi ödemiş olan bir iş yeri sahibi, emekli olmak istediğinde bu on yıl 2000 yılı öncesi olduğu için prim gün hesabına eklenememektedir. Kanunlarımıza göre geçmişe dönük yıllarını borçlanamayan, bu yüzden emekli olamayan anne ve babalarımız ödedikleri vergilerden faydalansın, emekli olabilsin diye imzala.

Muhasebecisi dolandırdığı veya Bağkur'a yeni kurduğu işinden dolayı para ayıramadığı, o donemlerde zorunlu olunmadığı için kaydını yaptıramamış sigortacı, terzi, bakkal, butik sahibi, çiçekçi, kasap.....v.b.gibi tüm esnaf için imzala.

Vergi mükellefi olduğu anda otomatikman bağkur'un kayıt yapması, olması gerekendir. Bu insanların mağduriyetlerini vergi levhaları, oda kayıtları ile ıspat etmelerine izin verilmesi için ek madde çıkarılmasını istiyoruz.

Odalar aidatlarını alırken, devlet vergisini alırken, esnaf da emeklilik için calıştığı günlerin karşılığını alsın. Çalıştıkları yıllar prim günlerine dahil edilsin.

2000'den önce vergi, sicil ve oda kaydı olup da Bağkur'a tecil yaptırmayanların sesi olabilmek icin imzala...

Oda ve vergi kayıtlarının sigorta başlangıcına sayılmamasından dolayı 100 binlerce esnaf ve sanatkar, mağdur ve emekli olamıyor. Geçmişte işyeri açmış ya da şirket ortaklığı ile vergi mükellefi olmuş ancak Bağ-Kur’a kayıt ve tescilini yaptırmamış olanlara borçlanma imkanı verilmesini istiyoruz.

Vergi mükelleflerinin vergi veya oda kayıtlarının başlangıç tarihini 1479 Sayılı Kanun gereği Sosyal Güvence Bağ-Kur Başlangıç tarihi saydıracak ve aynı yasada prim affı olarak vergi tarihindeki Bağ-Kur Prim miktarına göre ödeme yapılmasını sağlayacak kanun çıkarılmasını isteyen esnafın adına ilk imzayı ben atıyorum. Hadi sen de imzala.

Bugün EV Kuran Öğrenciler imzanı bekliyor!

EV Kuran Öğrenciler Buraya bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «*2000 YILI ONCESI VERGI MUKELLEFLERININ GERIYE DONUK SIGORTALARININ SAYILMASI ICIN IMZALA». EV Kuran Öğrenciler ve imza atan diğer 76 kişiye katıl.