0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

1980-1990 yıllarında cezaevlerine kumpasla atılan yusufilere özgürlük istiyoruz.

Selamün aleyküm değerli abiler, Ablalar, kardeşler

28 Şubat mağduru olup cezaevinde yatan 600 yakın kişi var. Bu Abilerimizden ağır hasta olup cezaevlerinde hayatını kaybedenler var. Cezaevi ortamında kalamayacak olan Abilerimiz var. Bu 28 Şubat mağduru Abilerimiz adalet bekliyorlar. Af değil adalet bekliyorlar. 1980 1990 yıllarında devlet içinde örgütlenmiş örgütler tarafından gözaltına alınıp Polis lojmanlarının bodrumlarında ,karakolların bodrumlarında boş bir kağıda imza attırmak için kışın ortasında su dökülüp soğuk bir hücreye atma, bedenine elektrik verme, vücuduna sigara basma, vücuduna ütü basma yoluyla boş kağıda imza attırıp kağıdı gelişi güzel doldurma (örneğin:üzerinde tabanca yakalandı ve balistik sonucu bu tabanca ile 10 cinayet işlenmiş. Bu tabanca ile mekan basılmış vs. ) ondan sonra bu gelişi güzel doldurulan kağıt itiraf diye gözaltına alınan abinin dosyasına ekleniyor. Çoğu abimizin anne-babası vefat ediyor anne-babasının cenazesine bile katılamıyor. Kimi içeri alındığında eşi ya hamile yada 1-2 ay önce doğmuş çocukları şimdi evlenmiş cocukları olmuş, saçları ağarmış ama birgün babasıyla el ele tutuşup parka bile gidememiş. Bir çocukla babasını görünce gözyaşları içinde kalmış, birinden baba kelimesini duyunca içi parçalanmış insanlar var. Ve daha bilinmeyen birçok hayat hikayesi...

Bu abilerimiz çıkarılsa çok memnun olacağız. Oğluna hasret onu dünya gözüyle görmek isteyen anne-babaların içine bir nebze rahat olur. Çocuklarına cezaevunden gönderdikleri mektuplarla babalık etmişler. ama belki torunlarına dedelik eder. Hasta olan Abilerimiz dört duvar arasında değilde kendi evinde ruhunu ALLAHA teslim eder.

Zaten "yeniden yargılanma talebi" Cumhurbaşkanına  Anayasa tarafından verilmiş olduğu yetkiyi kullanarak acil hasta olan mahkumları serbest bırakma yetkisi vardır.

Son olarak biz talep ediyoruz. Umarızki talebimiz gerçekleşir. Ama lütfen bu Abilerimizin de bir talebi var "biz af değil adalet istiyoruz biz yeniden yargılanmak istiyoruz" diyorlar. Eğer bizim ve cezaevindeki Abilerimizin ailelerinin talebi olan "cezaevindeki abilerimize özgürlük " talebini kabul etmezsenizde bari yeniden yargılama talebini kabul edin.

Bugün Yusufi imzanı bekliyor!

Yusufi Özgürlük bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «1980-1990 yıllarında cezaevlerine kumpasla atılan yusufilere özgürlük talep ediyoruz». Yusufi ve imza atan diğer 58 kişiye katıl.